Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Policie zadržela muže podezřelého ze založení požáru stájí na Císařském ostrově

Kriminalisté zadrželi muže, kterého podezírají ze založení požáru stájí na Císařském ostrově v Praze. Před dvěma dny při něm uhynulo osm koní, předběžná škoda dosáhla 3,5 milionu korun. Zadržený muž je podezřelý ještě z dalších trestných činů.

K požáru na Císařském ostrově spojující Stromovku s Trojou vyjížděli hasiči v úterý po poledni, oheň likvidovaly tři profesionální a tři dobrovolné jednotky. Hořely stáje o rozloze zhruba dvacet krát deset metrů.

VIDEO: Stáje v Praze lehly popelem. Uhynuli v nich koně

V úterý před třináctou hodinou vyjížděli pražští hasiči na Císařský ostrov, odkud byl z velké dálky vidět dým. Hasiči přijeli ke stájím, které v plném rozsahu zachvátily plameny. Ve stájích, které lehly popelem, bylo osm koní, ti při požáru uhynuli.

Ve stájích uhořelo osm koní, nikdo z lidí se nezranil.„Jestli byl na místě někdo, kdo mohl koně vypustit, netuším. Pravděpodobně ne. Kdyby tam někdo byl, tak předpokládám, že by tak učinil. Na místo běželi i kolegové z oddělení hipologie pražské policie, kteří mají stáje nedaleko, ale již nedokázali pomoci, protože byl požár v takovém rozsahu, že to již nešlo," uvedl pro server Ikun.cz policejní mluvčí Jan Daněk.

Vyšetřovatelé hasičů i kriminalisté začali zjišťovat příčinu vzniku požáru. Hasiči už u stájí na Císařském ostrově zasahovali podle médií na konci března, tehdy likvidovali požár slámy u výběhu.

Muže policisté zadrželi ve středu večer, kromě založení požáru je ještě podezřelý z dalších trestných činů. 

Stáje patří Jezdecké škole Praha 7, která organizuje jízdy na koních a ponících pro děti od tří let i dospělé a pořádá příměstské letní tábory. Na svém facebookovém profilu provozovatelé školy den po požáru poděkovali za podporu a nabídky pomoci. „Naše bolest se nedá slovy popsat. Za účast a mnohé projevy podpory a nabídky pomoci děkujeme. Zatím nejsme schopni reagovat, ani uvažovat, co bude dál," uvedli.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasiči Praha

Štítky policie, žhář, zadržení, stáje, Císařský ostrov, koně, úhyn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie zadržela muže podezřelého ze založení požáru stájí na Císařském ostrově  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.