Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Žena nevěřila policistům, že je obětí podvodu. Nastrkala před nimi 800 tisíc do bitcoinmatu

Pražští policisté v posledních dnech řešili další případy, kdy podvodníci pokaždé stejným způsobem oklamou své oběti a okradou je o stovky tisíc korun. Případ, který se v minulém týdnu stal v Praze, byl však výjimečný mimo jiné tím, že policisté přímo viděli ženu, jak vkládá do bitcoinmatu 800 tisíc korun, a přesto, že ji upozornili na to, že je s velkou pravděpodobností obětí podvodu, nedokázali jí v jednání zabránit. Ta přišla na policii hned druhý den, kdy oznámila, že se skutečně stala obětí podvodníků.

Žena policistům nevěřila, do bitcoinmatu nastrkala 800 tisíc korun

V posledních měsících se lidé stávají oběťmi podvodníků, kteří pracují většinou tak, že se falešný bankéř telefonicky spojí se svou obětí a přesvědčí ji o tom, že někdo ukradl její identitu a nyní si na ni chce vzít v bance úvěr. Pachatel poškozeného přesvědčí, aby šel do své banky a vzal si na sebe maximální výši úvěru, kterou mu banka dovolí. Podle podvodníka na telefonu tím totiž poškozený vyčerpá svůj limit na úvěr a ten, kdo mu údajně ukradl identitu, už o žádnou půjčku zažádat nebude moci. Pak přijde klíčová část podvodu, kdy podvoník oběť přesvědčí, aby všechny peníze vložila do bitcoinmatu, čímž údajně dojde k anulování této půjčky a peníze se vrátí zpátky do banky.

V minulém týdnu se v Praze stal příběh, který svou bizarností překonal všechny dosavadní podobné případy. „Policisté totiž jednu ženu, která právě vkládala peníze do takového bitcoinmatu oslovili, protože měli podezření, že je obětí falešného bankéře. Upozornili ji, že je nyní těchto případů hodně a snažili se ji od vkládání peněz odradit. Marně. Druhý den pak žena přišla oznámit, že se opravdu stala obětí podvodu a přišla tak o 800 tisíc korun,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk.

Žena při výslechu uvedla, že v ten okamžik, kdy ji policisté přesvědčovali, měla v uchu sluchátko a na telefonu podvodníka, kterému uvěřila, když jí říkal, ať policisty neposlouchá a řekne jim, že tam peníze vkládá ze své vůle.

O pár dní později se staly další podobné případy

O dva dny později uviděl pražský kriminalista ženu vkládat 600 tisíc do bitcoinmatu. Nakonec se mu podařilo ženu přesvědčit, aby peníze nika nevkládala, ale 295 tisíc, které už do bitcoinmatu vložila, nejspíš už nikdy neuvidí, zůstalo jí vybraných 305 tisíc korun.

Třetí případ se stal ve čtvrtek před Velikonocemi, kdy žena měla v plánu vložit do bitcoinmatu 800 tisíc korun, ale díky policistovi, který si jejího jednání všiml, stihla vložit do automatu „pouze“ 200 tisíc. „Nicméně průběh byl o něco dramatičtější, protože žena byla tak zmanipulovaná a podvodníkovi na telefonu věřila tak fanaticky, že dokonce začala policistu mlátit kabelkou, aby ji nechal peníze do automatu nastrkat. Kolega se ale nenechal, byl dostatečně důrazný a zachránil jí tak zmiňovaných 600 tisíc korun. Bohužel 200 tisíc korun žena stačila ještě před tím do bitcoinmatu vložit a přišla o ně,“ popsal mluvčí policie.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky podvod, peníze, policie, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Tady je nutno zapojit počítačové odborníky kteří jsou dnes součástí vlády a zločince vyhledat, potrestat, peníze vrátit poškozeným. Vše je důsledek rozvratu v roce 89 kdy soudruzi soukmenovci rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, filmy Příběh Kmotra-agent StB Mrázek z Kolínska jako Rakušan, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazi, Ivánku kamaráde můžeš mluvit, Lupo Anetta Tahači, písně Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Amnastie, Nájem zvedej, Pánubohu do oken, Sami, Nightwork píseň pro obyvatele města Prahy, Pokáč Sexuální násilí, ABJ virtuálky, Pánové nahoře, Zdálky zblízka, Maškarní ples, Markéta, Mávátka atd. Rozvrat a morální úpadek vidíme ve ,,vládě" která neplní své volební sliby a program. Citát mužíka s pseudonymem rotschild 1763:Ti kteří chápou systém budou tak zainteresováni na vlastním zisku nebo závislí na prospěchu který systém přináší že z jejich řad nikdy opozice nevzejde. Masa lidí neschopná to mentálně pochopit bude však své břímě nést bez reptání. Možná že ani nebude tušit že celý systém je nepřátelský jejich vlastním zájmům... Nebo dejte nám své peníze a pak je jedno koho volíte..! Snad se lidé včas proberou na celém světě a zabrání 3 světové válce vyvolané opět lichvářskou zbrojařskou válečnickou zlodějskou mafií která má na svědomí stovky milionů životů. Této mafii je jedno jestli lidem vyberou peníze zloději, inflace, daně včetně nové válečné, za potraviny, vodu, energie, za zbrojení a válčení. Životy lidí, ekologie jsou jim u....... O jejich dnešní vàlce Prof John J Mearsheimer university Chicago na YT Matěj Gottwald české titulky, film Už je zase tady'o nesmrtelnosti'té mafie která vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám prostřednictvím bílých koňů, loutek, komediantů, válečných trpaslíků, kudlanek, trubců neschopných něco skutečně dělat pro obyvatele Země kde žijí jak vidíme i u nás.

Pátek, 14. dubna 2023, 12:03Odpovědět

Žena nevěřila policistům, že je obětí podvodu. Nastrkala před nimi 800 tisíc do bitcoinmatu  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.