Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

​Pražští celníci zabavili v Sapě padělky za pět milionů. Prodejkyně je napadla

Na pravidelné kontrole pražské tržnice Sapa odhalili celníci v tajném kontejneru padělky textilu, obuvi, parfémů a dalších doplňků slavných značek. Skoro dva tisíce kousků by pod originálním logem mělo hodnotu pěti milionů korun. Prodejkyně se pak celníkům snažila utéct a jednoho z nich napadla.

Do tržnice v Praze- Libuš už celníci chodí téměř najisto. V úterý 4. dubna tam zavítali znovu, aby zkontrolovali prodej zboží s falešnými logy. To si trhovci schovávají na tajných místech, kam zvou jen některé vytipované zákazníky.

„Celníky v civilu po krátkém procházení tržnicí oslovila jedna z prodejkyň, která je při projeveném zájmu zavedla do skrytého kontejneru, kde se nacházelo zboží porušující práva k duševnímu vlastnictví,“ popsala na webu mluvčí pražských celníků Nikola Soukalová.

Celkem tam bylo skoro dva tisíce kusů textilních výrobků, obuvi, parfémů a módních doplňků, které nesli loga jako Nike, Tommy Hilfiger, Gucci, Calvin Klein, Guess, Michael Kors a dalších značek.

„Jakmile prokázali příslušnost k Celní správě ČR, začala prodejkyně panikařit a chovat se agresivně. Hlídka několikrát prodejkyni vyzvala jménem zákona, aby upustila od agresivního chování a prokázala svou totožnost, ale ta na výzvy nereagovala a pokusila se o útěk, přičemž se snažila napadnout jednoho z celníků,“ uvedla Soukalová.

Ženu pomocí hmatů a chvatů zadrželi a pak jí nasadili pouta. Padělky, které by jako originály měli ceny skoro pět milionů korun, převezli do celního skladu. Tam budou uloženy, dokud nebude případ uzavřen.


 

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad pro hlavní město Prahu

Štítky Sapa, Praha, Calvin Klein, Praha-Libuš, Tommy Hilfiger, Nike, Gucci, Michael Kors, Celní správa České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Lhotský

Mimo komické "objevování tajných kontejnerů "mě zaujala shoda přísudku s podstatnými jmény padělky a doplňky. /Doplňte češtinu/.

Pátek, 7. dubna 2023, 14:47Odpovědět

Luděk Matouš

Co takhle po několika desetiletích Vietnamský tržnice zrušit,nejde o služby ale o praní špinavých peněz,prodej padělku a drog .Fabriky nemaj lidi takže hurá Vietnamci k soustruhum jako před padesáti lety .Kdy se stát poučí ,že tržnice jsou jeden velkej kriminální bordel a hyzdí celé pohraničí .Němci se nám smějí ,je jsme vyhnali a máme tu divočinu -dobře nám tak

Pátek, 7. dubna 2023, 12:11Odpovědět

​Pražští celníci zabavili v Sapě padělky za pět milionů. Prodejkyně je napadla  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.