Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Mladík útočil pěstmi na ženy a děti. Zneškodnil ho zpěvák Michal Hrůza

Pražští policisté pracují na objasnění okolností případu, který se stal v pondělí 3. dubna kolem sedmé hodiny večer v Dejvicích. Třiadvacetiletý mladík bezdůvodně napadl pět dospělých žen a dvě děti, z nichž mladšímu bylo teprve devět let. Jednou z poškozených žen byla manželka zpěváka Michala Hrůzy. Právě Michal Hrůza útočníka na místě zneškodnil a čekal s ním na příjezd policie.

„Když jsem ho držel, volal, co se to děje, tvrdil, že nic neudělal“

K útoků došlo v ulicích Verdunská, Bubenečská, Raisova a také na dětském hřišti na Puškinově náměstí v Praze 6. „Útočník k těmto poškozeným, které se navzájem neznali, a útoky proběhly na různých místech, přistoupil a udeřil je pěstí do obličeje,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk.

Mladíka na místě zadržel zpěvák Michal Hrůza, jehož manželka byla jednou z poškozených žen. „Běžel jsem po protějším chodníku. Když jsem usoudil, že bych mohl mít fyzickou převahu, přeběhl jsem silnici, z boku jsem ho napadl a zpacifikoval,“ popsal pro Novinky událost Michal Hrůza. V té chvíli již věděl, že lidé volají policii, která byla na místě během pár minut. Útočníka pak hlídce přenechal.

„Když jsem ho držel, volal, co se to děje, tvrdil, že nic neudělal,“ řekl zpěvák a dodal, že později u výslechu zjistil,ž e byl mladík vyzbrojen čtyřmi noži, které měl v batohu.

Útočník skončil v psychiatrické léčebně

Policie případ prověřuje pro podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví. Mladíkovi hrozí až pět let ve vězení, jelikož byl čin spáchaný na dítě mladším patnácti let.

„Kriminalisté zjistili, že minimálně v jednom případě byla takto napadena i jedna zatím neztotožněná holčička, kterou bychom nyní potřebovali kontaktovat. Jestliže ji někdo zná nebo se třeba někomu svěřila a tomto napadení, ať se nám ozve na linku 158. Prosím, ať se ozvou i další případní poškození nebo svědci,“ uvedl policejní mluvčí a dodal, že poškozeným ženám vznikla různá zranění a u některých nastala pracovní neschopnost.

„Útočník skončil v psychiatrické léčebně a po jeho propuštění budou kriminalisté zjišťovat motiv jeho jednání,“ uzavřel Daněk.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Hrůza, PČR

Štítky napadení, ženy, děti, Michal Hrůza, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík útočil pěstmi na ženy a děti. Zneškodnil ho zpěvák Michal Hrůza  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.