Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Policie zveřejnila záběry z konfliktu u Národního muzea

V sobotu proběhla na Václavském náměstí demonstrace s názvem Česko proti bídě, které se účastnily tisíce lidí. Po skončení demonstrace podněcoval muž s megafonem odcházející účastníky z Václavského náměstí, aby šli sundat ukrajinskou vlajku z budovy Národního muzea. Jeho výzvu uposlechlo několik stovek lidí, které však policisté do muzea nepustili a dvacet z nich zajistili. Po akci nařkl pořadatel demonstrace Jindřich Rajchl policii z rozdmýchávání konfliktu. Policie dnes zveřejnila reakci a video.

Konflikt u muzea vyvolal muž s megafonem

V sobotu proběhla na Václavském náměstí demonstrace s názvem Česko proti bídě, které se účastnily tisíce lidí. Po skončení demonstrace podněcoval muž s megafonem odcházející účastníky z Václavského náměstí, aby šli sundat ukrajinskou vlajku z budovy Národního muzea.

Jeho výzvu uposlechlo několik stovek osob, které se domáhaly vstupu do budovy, v tom jim však policie zabránila. Policejní těžkooděnci po opakovaných výzvách vytlačili osoby před budovou Národního muzea postupně pryč. Během toho policisté průběžně zajišťovali jednotlivce, kteří za použití násilí odmítali prostor opustit a u jedné ze zajištěných osob policisté nalezli i nunčaky.

Během konfliktu se však zranili tři policisté, kteří skončili v nemocnici, dvacet lidí skončilo v rukou policie a podněcovatele k násilnostem a k odstranění ukrajinské vlajky policie zajistila kvůli tomu, že se opakovaně dopouštěl přestupku a v současné chvíli se jeho jednáním zabývají pražští kriminalisté. „Policisté nadále vyhodnocují záběry z daného incidentu před Národním muzeem a budou stanovovat právní kvalifikace,“ doplnila policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Po skončení včerejší demonstrace Česko proti bídě, která probíhala na Václavském náměstí, se část demonstrujících přesunula k budově Národního muzea. Jejich cílem bylo sundat ukrajinskou vlajku z budovy, v čemž jim zabránila policie. Ještě před...

Muž, který přišel na demonstraci označený písmenem Z, je podezřelý z trestného činu

Všech 18 lidí zajištěných po sobotní demonstraci v Praze při pokusu proniknout do Národního muzea je podezřelých z přestupku. Jejich případem se bude zabývat příslušný správní orgán, řekla dnes mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová. Jeden z...

Demonstranti chtěli strhnout ukrajinskou vlajku z Národního muzea

Po skončení protivládní demonstrace na Václavském náměstí v Praze se část účastníků přesunula k budově Národního muzea, kde žádali sundání vyvěšené ukrajinské vlajky. Policie je vyzvala k odchodu a následně 18 z nich pro neuposlechnutí výzvy...

Na Václavském náměstí v Praze dnes odpoledne proběhla protivládní demonstrace s názvem Česko proti bídě, kterou svolala politická strana Právo Respekt Odbornost (PRO). Na místo konání dorazily tisíce odpůrců vlády. Strana PRO už začátkem...

Policie vyvrací nařknutí z vyvolávání konfliktu

Zástupci strany PRO v čele s Jindřichem Rajchlem, pořadatelem sobotní demonstrace, vydali po demonstraci prohlášení, kde nařkli policii z rozdmýchávání konfliktu. „Z videozáznamů incidentu, které byly následně publikovány, se nelze vyhnout závěru, že minimálně část „civilních osob“, které nepokoje na tomto místě záměrně vyvolávaly či se na nich aktivně podílely, postupovala tak, jako by měla podrobné znalosti a zkušenosti z taktického výcviku Policie ČR či jiných složek ozbrojených sborů, přičemž z obsahu prohlášení ministra vnitra Rakušana k této věci a zejména z rychlosti jeho publikace nelze toto důvodné podezření spolehlivě vyvrátit,“ napsal v prohlášení Jindřich Rajchl.

Policie dnes odpoledne zveřejnila reakci. „Jak je patrné z námi pořízených záběrů, po celou dobu byl přístup policistů pasivní a defenzivní, přičemž o jakémkoliv rozdmýchávání situace nemůže být řeč,“ napsali policisté na Twitteru.

„Policisté se naopak v řadě případů museli potýkat s nevybíravým jednáním, ať už se slovními či v několika případech i fyzickými ataky a k použití donucovacích prostředků přistoupili až v době, kdy někteří účastníci stupňovali svoji agresivitu a nereagovali na opakované výzvy,“ napsali policisté k videu, které zachycuje průběh konfliktu před budovou Národního muzea.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky demonstrace, násilí, policie, video, Česko proti bídě, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vaněk

Rakustapo má problém: dnes má každý telefon s vysokým rozlišení, a lží politiků i PČR se rozplynuly během jednoho dne jak pára nad hrncem. O provoktérech ze strany PČR, pravděpodobně řízené BISkou, už byly v minulosti podány důkazy mnohokráte, a je z podivem, že to tito morálně závadové osoby ve vrcholných funkdích zkouší stále dokola... Copak si neuvědomují, že lidem jednou dojde trpělivost, a přestanou se bát jejich výhrůžek, až si uvědomí, jakou mají moc? Co se asi poté stane...?

Úterý, 21. března 2023, 07:58Odpovědět

Libor Burian

Je to provokace vládnoucí lichvářské mafie válečnických trpaslíků,kudlanek,trubců neschopných něco skutečně dělat pro obyvatele Země kde žijí jak vidíme i u nás. Cizí vlajka při demonstraci Češi proti drahotě a kolem čirou náhodou těžkooděnci, kousek od místa kde se upálil Jan Palach na protest proti mafii která v r 69 nechala mlátit lidi tehdejšími pávkovci.Následně se upalili Jan Zajíc a další.Vláda převlečené mafie soudruhů soukmenovců,děličů Československa,zhasinačů a rozkradačů, tunelářů, odkláněčů,lichvářů,vymahačů,pasáků,vexláků,překupníků,pašeráků, lepšolidkaváren milionchvilkařů viz seriál Devadesátky včetně dokumentu,Příběh Kmotra-agent StB Mrázek z Kolínska jako Rakušan,Šmejdi,Gangster ka,Sametoví vrazi,Ivánku kamaráde můžeš mluvit,knihy Polojasno,Ukradená revoluce,Cibulkovy Seznamy agentů StB.Někdo to rád horké,Kmotr,Hlava22,Planeta opic,Pošťák, Doktor divnoláska.Forest Gump,Četa-Vietnam.Obchodník se smrtí,Soukromá válka pana Wilsona,Vlk z Wall Streetu,Erin Lidi co znám, Už je zase tady'o nesmrtelnosti'té mafie která vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám, o jejich dnešní vàlce Prof John J Mearsheimer university Chicago na YT Matěj Gottwald české titulky. Zde na drbně generál Hynek Blaško První výročí války na Ukrajině, Trampoty EU.Na Inovaci Republiky generál Petr Pelz. O eu Minúta pravdy Milana Uhríka, projev Alice Wedel Afd na yt Roman Kirsch české titulky a ukázka začerněných smluv Ursuly.Vznik jejich dluhů film Vítejte v Řecku pane inspektore.O nás na yt U rádio Martina Kociánová o nové totalitě, viru, vládních dezinformátorech, omezování svobody slova. Je to návrat do minulého století.

Čtvrtek, 16. března 2023, 19:14Odpovědět

Melánie Hiralová

Lidé protestovali proti vyvěšené vlajce na Národním muzeu, na státní budově! Je to skandál, že např. při inauguraci ČESKÉHO prezidenta je vyvěšena Ukrajinská vlajka. Nemá tam opravdu co dělat a zvlášť, když si vzpomenu, jak spřátelená vojska včetně Ukrajinců v roce 1968 do fasády ND střílela. To je snad výsměch nám, občanům, o si dobře pamatujeme.... Vlajka by měla být ihned sudnána, a místo ní česká a nebo nic, průčelí NM je krásné, tak proč ho zakrývat? Akci zásahu a brutality rozpoutal, jak je naprosto zřejmé z videa, policista v khaki kukle, ten posílal policisty na úplně klidně stojící lidi , kteří nic nedělali. Ten je viníkem, alespoň z tohoto záběru a měl by nám to policejní prezident vysvětlit, proč se policie takto chovala a před několik dny, kdy nám dělali demonstraci na Václaváku ukrajinští náckové s vlajkami AZOV a Banederovskou, tak jim policie ještě asistovala. Naprosto zvrácené! Příště už tam tito náckové propagující Banderu zločince budou pochodovat v bílých podkolenkách. To už tady všechno bylo, budovy ozdobené hákovými kříži a vlajkami. a teď je to podobnost čistě náhodná???

Úterý, 14. března 2023, 10:25Odpovědět

VIDEO: Policie zveřejnila záběry z konfliktu u Národního muzea  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.