Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Demonstranti poničili auto Ukrajincům. Měla jsem velký strach, říká žena, která v něm seděla

, aktualizováno 13. března 2023, 13:55

Po skončení včerejší demonstrace Česko proti bídě, která probíhala na Václavském náměstí, se část demonstrujících přesunula k budově Národního muzea. Jejich cílem bylo sundat ukrajinskou vlajku z budovy, v čemž jim zabránila policie. Ještě před vypuknutím konfliktu, během kterého policisté zadrželi osmnáct lidí, došlo k incidentu, při kterém demonstranti poničili auto s ukrajinskými poznávacími značkami, které místem projíždělo.

„Dva nějací muži začali mlátit do mého auta a poškodili moje okno,“ popsala žena, která byla v autě

Incident koluje na sociálních sítích zachycený ve formě videa. Na prvním záznamu je vidět, jak muž udeří do auta a rozbije zpětné zrcátko. Auto pak ujíždí pryč.

Ve druhém videu se k incidentu vyjadřuje žena, která v autě měla sedět. „Dva nějací muži začali mlátit do mého auta a poškodili moje okno. Teď jsem v šoku,“ popsala mladá žena svůj pohled na to, co se stalo na svém profilu na sociální síti TikTok. Na záznamu, který zachycuje chvíle před poškozením auta, je vidět muž, který vystupuje z auta z místa řidiče a pouští se do konfliktu s člověkem, který v tu chvíli stojí na přechodu a blokuje provoz. Právě ten později auto poničí.

Žena k videu přidala i text, kde popsala, že pochopila, že se demonstrovalo proti ukrajinské vlajce. „Právě jsem jela po ulici, když na silnici vyběhl muž a pokusil se narazit do mého auta. Pak začal druhý muž mlátit do dveří a vloupat se dovnitř oknem (naštěstí se mu to nepodařilo),“ napsala žena k videu.

Muž, který přišel na demonstraci označený písmenem Z, je podezřelý z trestného činu

Všech 18 lidí zajištěných po sobotní demonstraci v Praze při pokusu proniknout do Národního muzea je podezřelých z přestupku. Jejich případem se bude zabývat příslušný správní orgán, řekla dnes mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová. Jeden z...

Demonstranti chtěli strhnout ukrajinskou vlajku z Národního muzea

Po skončení protivládní demonstrace na Václavském náměstí v Praze se část účastníků přesunula k budově Národního muzea, kde žádali sundání vyvěšené ukrajinské vlajky. Policie je vyzvala k odchodu a následně 18 z nich pro neuposlechnutí výzvy...

Na Václavském náměstí v Praze dnes odpoledne proběhla protivládní demonstrace s názvem Česko proti bídě, kterou svolala politická strana Právo Respekt Odbornost (PRO). Na místo konání dorazily tisíce odpůrců vlády. Strana PRO už začátkem...

Útočníky měly vyprovokovat ukrajinské značky

Ve druhé části videa žena obchází své auto a ukazuje způsobené škody. „Zlomili mi pravé zrcátko a poškodili dveře. Já nevím proč, nepochopím, proč to udělali. Jen proto, že jsem Ukrajinka? Nevím,“ odpovídá si na řečnickou otázku. Video je doplněno textem, kde žena tvrdí, že útočníky vyprovokovalo to, že na autě jsou ukrajinské poznávací značky.

„Měla jsem velký strach, nestihla jsem si nic natočit, policie, která tam byla, nikoho nezastavila,“ napsala žena k videu.

Policie se případem zabývá. „Jednu osobu policisté zajistili, jelikož vběhla na magistrálu a poškodila projíždějící vozidlo s ukrajinskou SPZ. V současné chvíli se celým případem zabývají pražští kriminalisté a právní kvalifikace případu bude stanovena,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová a doplnila, že nelze určit, zda se jedná o tresný čin nebo přestupek, protože zatím není známa výše škody, kterou útočníci měli na autě způsobit.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Barbora Mercury

Štítky útok, auto, demonstrace, Ukrajina, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Klika

Každý Uk občan v lepším autě je Proruský provokatér? To není dobrý…….

Pondělí, 13. března 2023, 17:22Odpovědět

Vladimír Bešta

Chudáci uprchlíci před válkou přijíždějí ve svých starých otlučených autech aby si zachránili holé životy. Ten chudák, kterého oškliví Češi provokovali, zřejmě invalida, očividně potřebuje naši ochranu. Takoví lidé opravdu nejsou schopni bránit svou zemi.

Pondělí, 13. března 2023, 13:31Odpovědět

Václav Sládek

"Ukrajina má problémy s mobilizací. Komisaři hledají muže, kde se dá". Toto je nadpis dalšího článku pod tímto. Neměl by radši tento pán bojovat ve své rodné vlasti než se vyvážet a provokovat s autem u Muzea.

Pondělí, 13. března 2023, 09:14Odpovědět

Velký Chudák

Podle filmů, které jsem viděl, řidič schválně najel do chlapíka v červené bundě. Potom vylezl z auta a začal mu nadávat. Chlap v červené bundě si to nedal líbit a servali se. To vše za asistence policie. Potom řidič, nezadržen policií ujel. Za mě jasná věc: Clap pokuta, řidič a spolujezdec, pokud to jsou opravdu rusové vyhoštění a pokuta.

Pondělí, 13. března 2023, 09:13Odpovědět

Jan Zatloukal

At nikdo nerika, ze to nebyla proruska demonstrace. Chatra si udelala vylet do Prahy.

Pondělí, 13. března 2023, 08:56Odpovědět

Jarmila Lejblová

pán tu napsal co tam jede provokovat v takovém fáru, ale vždyť všichni ti Ukrajinci co jsou tady u nás jezdí v lepších autech než naši lidi a nebojte nepíšu to ze závisti, ale myslím si že ti mladí lidi chlapy z Ukrajiny by měli jít pomoci domů bojovat a ne se prát tady s naším lidem na magistrále v Praze, když má tolik elánu...., tady měly být snad jen ženy a děti neee...

Pondělí, 13. března 2023, 08:05Odpovědět

Martin Vaněk

Na tweteru běží zajímavá videa, která naznačují, že šlo o předem připravenou provokaci za strany PČR, popř. BISky, a ukrajinských figurantů s tímto autem. Asi, když nezafungovala provokace tajných policistů před Muzeem s ukrajinskými vlajkami,ani provokace s vlajkou na Muzeu, přišla na řadu tato. Dost možná, že měli připravenu ještě další provokaci přímo v ulicích, kdy najatí Ukrajinci by vyprovokovali tajné policisty, a z následné mely by byli obviněni Češi, kteří nesouhlasí s touto fašistickou vládou, a následná "normalizace" by dostala "zákonný" rozměr.

Pondělí, 13. března 2023, 07:45Odpovědět

Martin Vaněk

ad jakub-sebik: Opravdu fandíte fašistům?

Pondělí, 13. března 2023, 07:38Odpovědět

Hans Jirak

jednání Ukrajinců odpovídá jednání Zelenského. vyděrači, nadřazení lidé. jako většina Rusů

Pondělí, 13. března 2023, 06:51Odpovědět

Hans Jirak

ani se nedivím, minulý rok jsem měl možnos prodat pár věcí Ukrajincům a nej levnější auto čím přijeli bylo AUDI 7. jinak samá SUV s cenou přez 2.5 mega. chudáčci

Pondělí, 13. března 2023, 06:49Odpovědět

Petrcb Pan

No já se moc nedivím ti lidé se bojí že nebude na chleba jsou snadno zmanipulovatelní a je dost šmejdů kteří to dokáží využít ve svůj prospěch. Vzpomeňte na nedávné volby jak čistou vedl kampaň pan Babiš.

Neděle, 12. března 2023, 22:03Odpovědět

David Klíma

Tě uřvané bábě bych tam rozbil hubu!!

Neděle, 12. března 2023, 21:19Odpovědět

Jakub Šebík

Přesně tak!

Neděle, 12. března 2023, 20:39Odpovědět

Marek Moudr

Jak za Hitlera .Flustrovani lidé v davové psychóze.

Neděle, 12. března 2023, 20:37Odpovědět

Jakub Šebík

Sláva Ukrajině!

Neděle, 12. března 2023, 20:02Odpovědět

Jakub Šebík

Když čtu zdejší příspěvky, tak se stydím za to, že se některé ty osoby označují jako Češi a píší naším jménem.

Neděle, 12. března 2023, 19:59Odpovědět

Jan Grešák

Závist, Češi závidí jako prase, hlavně ti chudáci a málo IQ jedinci.

Neděle, 12. března 2023, 19:10Odpovědět

Eva Vinská

A ten pán s tím megafonem je kdo? Nějaký provokatér? Slehla se po něm zem?

Neděle, 12. března 2023, 18:19Odpovědět

Eva Vinská

Samozřejmě, co tam jede provokovat v takovém fáru. Nedivím se!!!!!

Neděle, 12. března 2023, 18:17Odpovědět

Mišel Michale

Gratuluji, to jak se tu chováte a jaký máte nazory o vás opravdu hodně vypovídá, jdu normálně zvracet ubožáci.

Neděle, 12. března 2023, 17:53Odpovědět

Demonstranti poničili auto Ukrajincům. Měla jsem velký strach, říká žena, která v něm seděla  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.