Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

VIDEO: Gang kapsářek řádil na pražském hlavním nádraží. Při zadržení u sebe měly sto padesát tisíc

Pražským kriminalistům se podařilo dopadnout pětici zlodějek, které okrádaly lidi v centru města, nejčastěji na hlavním nádraží. Oběti si předem vyhlídly a pak je obraly při nástupu do vlaku nebo v chodbičce. Při zadržení u sebe měly sto padesát tisíc korun v různých měnách.

O nové skupině kapsářek se policisté dozvěděli na přelomu listopadu a prosince minulého roku. Ze záznamů bezpečnostních kamer zjistili, kde a jak ženy pracují. Pohybovaly se hlavně v areálu pražského hlavního nádraží a vybíraly si cestující, kteří mířili do zahraničí.

„Scénář byl vždy stejný, společně si v prostorách nádraží vytipovaly oběť, kterou sledovaly až na nástupiště. Když poškozený nastupoval do vlaku, vytvořily na schůdkách, nebo v chodbičce umělou tlačenici, aby ho pak mohly lépe okrást. Ještě před odjezdem vlaku stihly i s lupem vystoupit a scénář několikrát zopakovat na jiné oběti,“ popsal na policejním webu mluvčí Jan Rybanský.

Na nádraží kradly dopoledne, protože se tam pohybuje víc turistů, pak se přesunuly do centra města.

Vypátrat podezřelé nebylo po policisty jednoduché, odjížděly mimo Českou republiku a zase se vracely. „Kriminalisté navíc zjistili, že jejich skupina je dobře organizovaná, má svou hlavní vedoucí, která ostatním rozděluje práci,“ popsal Rybanský.

Začátkem února jim ale přišli na stopu, počkali, až budou kapsářky pohromadě a dopadli je přímo na hlavním nádraží krátce poté co se pokusily okrást turistu z Indie.

Podle policie ženy za stejní činy několikrát trestali už v zahraničí. Zkušené kapsářky si měnily jména, maskovaly se a navzájem si hlídaly okolí.

„V tuto chvíli jsou ženy (1990, 1992, 1995, 2000 a 2001), z nichž jsou dvě v jiném stavu, podezřelé z celkem pěti krádeží, a z další již byly obviněny. Na svůj další osud čekají ve vazbě. Policisté u nich navíc zajistili hotovost kolem sto padesáti tisíc korun v různých měnách,“ doplnil Rybanský.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky kapsářky, policie, dopadení, hlavní nádraží, ženy, gang, zlodějky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Gang kapsářek řádil na pražském hlavním nádraží. Při zadržení u sebe měly sto padesát tisíc  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.