Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

VIDEO: Dva cizinci přepadli muže s pistolí v ruce, vzali mu telefon

Pražští kriminalisté dopadli dva cizince, kteří v Praze 9 okradli muže o drahý mobilní telefon. Při prohlídce u nich našli další elektroniku a odcizené doklady, hledají proto další možné oběti této dvojice. Za činy jim hrozí až deset let vězení, trest ale zřejmě bude vyšší.

Dvojice pod záminkou koupě mobilního telefonu vylákala pětadvacetiletého muže do Tupolevovy ulice v Letňanech. Když zjistili, že jde po poměrně drahý přístroj, vytáhli na něj střelnou zbraň, vyhrožovali mu, telefon mu vzali a utekli.

„Kriminalisté operativní činností záhy zjistili totožnost obou cizinců, kteří se loupeže dopustili a jejich místo pobytu. Oba podezřelé ve středu zadrželi za užití donucovacích prostředků v Praze 10, a to zejména z toho důvodu, že starší z mužů se v bytě snažil dostat k ledvince, kde měl ukrytou krátkou střelnou zbraň,“ popsala na webu policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Oba dostali pod kontrolu pomocí namířené pistole a hmatů a chvatů. Během prohlídky pak policisté objevili zbraň, mobilní telefony a ukradené doklady. To podle Siřišťové naznačuje, že se muži dopustili podobných činů v celé České republice. U jednoho pak našli i větší množství omamných a psychotropních látek.

Kriminalisté proto hledají další možné oběti dvojice, která jednala vždy podle stejného scénáře. Domluvili se s prodávajícím a pak ho o zboží se zbraní nebo pod pohrůžkou násilím obrali. Lidé mohou volat na linku 158 nebo psát na email orp3.skpv.ook2@pcr.cz.

„Oběma obviněným hrozí trest odnětí svobody v délce deseti let a již v tuto chvíli je jisté, že se po vyhodnocení důkazních materiálů a zpracování znaleckých posudků z oborů chemie či balistiky rozšíří obvinění o další trestné činy,“ vysvětlila Siřišťová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, přepadení, zadržení, zbraň, vyhrožování, mobilní telefon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

MArtin Draxler

Přečetl si někdo ten nadpis? Muž měl v ruce pistoli a nechal si vzít telefon? Blbý, co?

Úterý, 31. ledna 2023, 16:12Odpovědět

VIDEO: Dva cizinci přepadli muže s pistolí v ruce, vzali mu telefon  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.