Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

VIDEO: Dva muži z bytu ukradli šperky za miliony, dopadli je díky kelímku s pitím

Úspěchem skončilo vyšetřování pražských kriminalistů, kteří se zabývali případem odcizených šperků za několik milionů korun. Ty dvojice mužů vzala z trezoru při vloupání do bytu v Praze 2. Zlodějům, které vypátrali díky kelímku v ruce jednoho z nich, teď hrozí až osm let ve vězení.

Lupiči si v bytě v Italské ulici 18. října odpoledne počínali jako v obchodě. Do tašek si naskládali drobné cennosti, hotovost v eurech a také trezor. V tom si majitelé bytu schovávali šperky v hodnotě několika milionů korun.

I když muže zachytila bezpečnostní kamera, záznam byl tak nekvalitní, že je z něj nemohli identifikovat. „Policistům však neunikla jedna důležitá maličkost, kterou držel podezřelý v ruce, a panovala tak domněnka, že ji možná koupil někde v okolí místa činu. To se prověřením skutečně potvrdilo a kriminalisté tím získali videozáznamy z provozovny, kde se muži před činem občerstvili,“ uvedl na policejním webu mluvčí Jan Rybanský.

Z videa je poznat, že se jedná o kelímek s nápojem.

O šest dní později už tak identifikovali prvního zloděje. Podle Rybanského se jedná o člověka, který už byl za podobný čin trestán a policisté ho dobře znají. „Shodou okolností v ten samý den měl stání u soudu, a tak si tam na něj počkali. V průběhu výslechu se k činu doznal a následně vydal i šperky, které měl schované u přítelkyně,“ popsal Rybanský.

Ještě ten den přišel na řadu druhý muž. Toho chytili na Václavském náměstí a u sebe měl dokonce část ukradených šperků. K tomu byl ještě v celostátním pátrání. Ke všemu se přiznal a předal i zbytek lupu, který měl doma.

„Kriminalisté zajistili u podezřelých šperky v celkové hodnotě přes dva miliony tři sta tisíc korun a po dalších stále pátrají. Případ je nadále prověřován pro trestné činy krádež a porušování domovní svobody, z kterých byli oba muži již obviněni,“ doplnil Rybanský.

Oběma hrozí až osm let ve vězení.


 

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, loupež, šperky, zloději

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Dva muži z bytu ukradli šperky za miliony, dopadli je díky kelímku s pitím  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.