Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Podvodníci rozesílají smsky pod hlavičkou IKEM. Případ řeší policie

Na mobilní telefony lidí žijících v Praze a okolí v posledních dnech chodí nevyžádané SMS zprávy, které se tváří, že je rozesílají pracovníci Institutu klinické a experimentální medicíny v Praze. IKEM se však od zpráv distancoval a mluvčí Markéta Šenkýřová vysvětlila, že jde o podvodné SMS a že institut policii oznámil podezření na spáchání trestného činu.

Zprávy míří hlavně na seniory

„Dovolujeme si upozornit, že je zneužíváno dobré jméno IKEM při rozesílání podvodných SMS,“ uvedla mluvčí Markéta Šenkýřová na webu IKEM.

Zprávy chodí na mobilní telefony zejména seniorům v následujícím znění. „DULEZITE UPOZORNENI! Centrum Prevence Zdravi IKEM pro hlavni mesto PRAHU-Dostavte se v ramci mezinarodniho mesice zdravi na PREVENTIVNI mereni ke kompletni analyze slozeni vaseho tela s interpretaci vysledku a nasledneho doporuceni reseni v hodnote 1000 Kc ZDARMA.Pro velkou obsazenost Vas bude pro nejblizsi volny termin kontaktovat v nasledujicich dnech nase asistentka. Plati pro osoby nad 50 let veku.Tesime se na Vasi navstevu."

Zprávy chodí víc než měsíc

Cílem podvodných zprávy jsou zejména senioři. Podvodníci se v nich neoprávněně zaštiťují známou značkou na poli medicíny, kterou IKEM je a pod hlavičkou neexistujícího Centra Prevence Zdraví zvou seniory na preventivní měření, které probíhá na jiné adrese, než je IKEM. Teprve tam podvedení lidé zjistí, že žádné měření neproběhne, ale mohou si zakoupit gelové kapsle.

Mluvčí IKEM Markéta Šenkýřová popsala, že zprávy chodí lidem již více než měsíc a stále se mění intenzita zasílání zpráv. IKEM podal oznámení z podezření na spáchání trestného činu na policii.

„Prosíme nereagujte na zprávy, ani na osobní telefonáty. Zároveň bychom chtěli požádat o informaci o přijetí takovéto sms na e-mail ikem@ikem.cz. Zároveň prosíme o informace kdy vám sms dorazila, z jakého čísla, zda jste byl/a kontaktován/a osobně pro objednání a z jakého čísla,“ dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Ivo Spisar

Štítky policie, sms, podvod, zprávy, IKEM, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodníci rozesílají smsky pod hlavičkou IKEM. Případ řeší policie  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.