Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Muž zapálil auto z pomsty. Sám se přitom zranil

Pražští kriminalisté dopadli muže, který v Klánovicích zapálil dodávku. Přiznal se, že to udělal z osobní pomsty kvůli sporům, které s majitelem vozu měl. Ve vězení si za to může posedět až osm let.

Muž se na zahradu rodinného domu v Klánovicích vplížil 1. července po jedné ráno. Přinesl si kanystr s hořlavou látkou, kterou dodávku ze strany polil a pak ji zapálil. Oheň byl brzy uhašen a kromě samotného žháře se nikomu nic nestalo. Z nahrávky bezpečností kamery pak policisté zjistili, že byl požár založen úmyslně, a že výtržník přijel v autě atypické barvy.

„Kriminalisté disponovali pouze jedním kamerovým záznamem, na kterém byl zachycen průjezd vozidla a nezbývalo jim nic jiného než prověřit všechna vozidla tohoto typu a barvy v celé republice, kterých jsou dva tisíce,“ popsala na webu policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Když zjistili, o koho se jedná, přišli si v pondělí 7. listopadu pro třiatřicetiletého muže ve chvíli, kdy venčil psa. „Při výslechu se třiatřicetiletý podezřelý kriminalistům k činu přiznal a sdělil jim, že vozidlo zapálil z důvodu osobních sporů z minulosti, které měl s majitelem vozidla,“ dodala Siřišťová.

Podle znaleckých posudků se požár mohl rozšířit na vedlejší dům a způsobit škodu za víc než 18 milionů korun. „Vzhledem k těmto skutečnostem policejní komisař muže obvinil ze spáchání trestného činu obecné ohrožení, za což mu v případě odsouzení hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi,“ uvedla Siřišťová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, žhář, auto, zatčení, pomsta, Klánovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž zapálil auto z pomsty. Sám se přitom zranil  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.