Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

VIDEO: Ubodali ho kvůli desítkám tisíc. K vraždě muže se přiznali dva devatenáctiletí mladíci

Středočeští kriminalisté obvinili z vraždy muže dva devatenáctileté mladíky, kteří se k útoku v rodinném domě přiznali. Odnesli si desítky tisíc a část vybavení domu. Hrozí jim až dvacet let vězení, případně i výjimečný trest.

Muže našel v jeho domě v obci Dřetovice u Prahy 1. září jeho známý, který ho přišel navštívit. Soudní lékař po pitvě konstatoval násilnou smrt, muž měl totiž taková zranění, která si nemohl způsobit sám.

Kriminalisté ohledali místo činu, zajistili velké množství stop a vytipovali si okruh osob, které mohly muži ublížit. Mezi nimi byli i zmínění mladíci, které v těchto dnech ve spolupráci se zásahovou jednotkou zadrželi.

„Oba mladé muže předvedli policisté k provedení procesních úkonů. Při výslechu se následně oba k vraždě 62letého muže i motivu, proč se k činu odhodlali, doznali. Jejich motiv měl být loupežný,“ uvedla na policejním webu mluvčí Vlasta Suchánková.

Na staršího muže podle Suchánkové zaútočili velmi brutálním způsobem nožem a způsobili mu rozsáhlá zranění. Z jeho domu pak ukradli desítky tisíc a některé věci.

I když ani jeden z obviněných nebyl v minulosti trestán, soud oba poslal do vazby, aby se stíhání nemohli vyhnout.

Obviněni jsou ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy a z přečinu porušování domovní svobody. Do vězení mohou až na 20 let, soud jim ale může uložit i výjimečný trest.
 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, vražda, obvinění, loupež, Středočeský kraj, dům, Praha, Dřetovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Ubodali ho kvůli desítkám tisíc. K vraždě muže se přiznali dva devatenáctiletí mladíci  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.