Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Taxikář chtěl za krátkou jízdu přes 7 tisíc korun. Hrozí mu odebrání licence

Jeden z pražských taxikářů chtěl po cestujících za jízdu dlouhou 5,5 kilometru zaplatit 7 100 korun. Taková cesta by ale podle městské policie neměla stát více než 300 korun. Muže zadrželi strážníci z takzvaného Taxi týmu. Řidiči byla uložena kauce 100 tisíc korun, kterou ale nezaplatil, a tak mu byly vozidlo i doklady odebrány. Ve správním řízení mu hrozí odebrání licence až na tři roky.

Nejprve chtěl dva tisíce, pak mu to přišlo málo

Zákazníci chtěli minulou neděli odvézt z Rytířské ulice v centru města do ulice U Průhonu v Praze 7. Řidič si nejprve řekl o 2 tisíce korun, pak se mu ale částka nezdála dostatečná, a proto mu pasažéři museli nakonec zaplatit 7 100 korun.

Vzápětí ho zastavili strážníci z Taxi týmu. „Když po něm požadovali, aby na kapotu vyskládal všechny peníze, které obdržel za poslední přepravu, začala hra na přihazovanou,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Taxikář nepoužil povinný taxametr, částky klientům ukazoval na mobilním telefonu.

Řidiči hrozí odebrání licence až na tři roky

„Událost si k dořešení převzal správní orgán. Dopravci byla uložena kauce ve výši 100 tisíc korun, kterou ale na místě nezaplatil, proto bylo jeho vozidlo odstaveno a byly mu zadrženy doklady k vozidlu a k přepravě,“ uvedla Seifertová. Ve správním řízení hrozí řidiči pokuta ve výši několika desítek tisíc korun a odnětí licence až na tři roky.

Strážníci na místě mohli řidiči dát pokutu do výše 10 tisíc korun. „Ale vzhledem k výši předražení a způsobu provedení by byla spíše výsměchem,“ dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři , | Foto Pixabay.com

Štítky krimi, policie, taxi, Praha, licence

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Taxikář chtěl za krátkou jízdu přes 7 tisíc korun. Hrozí mu odebrání licence  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.