Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Muž z Letňan vyráběl výbušniny. Hrozí mu až pět let vězení

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) navrhli obžalovat muže z pražského sídliště Letňany z toho, že vyráběl výbušné směsi a odpalovací zařízení. Informoval o tom dnes mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej. Muži hrozí za nedovolené ozbrojování a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu až pětileté vězení.

Výbušniny testovat v lese

Obviněný muž si podle kriminalistů delší dobu obstarával prekurzory výbušnin a další chemické látky, ze kterých vyráběl výbušné směsi, iniciátory a odpalovací zařízení. Jejich funkčnost zkoušel v lese.

Chemické látky a další příslušenství muž podle policie přechovával v letňanském panelovém bytu a sklepní kóji domu. Znalecké zkoumání podle Ibeheje potvrdilo, že zajištěné látky byly zcela způsobilé k výbuchu.

Policie musela evakuovat sousedy

Mužovo počínání spustilo v Letňanech loni v březnu rozsáhlou bezpečnostní akci, při níž policisté částečně evakuovali obyvatele panelového domu. Na domovní prohlídce se podíleli pyrotechnici a Státní ústav jaderné, chemické a biologické ochrany.

Návrh na podání obžaloby posoudí Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 9. Obviněný je stíhán na svobodě, hrozí mu až pětileté vězení.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři , | Foto PČR

Štítky krimi, výbušniny, obžaloba, policie, Národní centrála proti organizovanému zločinu, věznice, Letňany, Státní zastupitelství ČR, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž z Letňan vyráběl výbušniny. Hrozí mu až pět let vězení  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.