Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Pětice mužů vykrádala garáže a domy. Obrali víc než osmdesát lidí

Pražští policisté dopadli zlodějský gang, který v Praze a v okolí Litoměřic vykrádal domy a garáže. Brali sady kol, motocykly, stavební nářadí a elektroniku a způsobili tak škodu jeden a půl milionu korun. Jeden z nich už je ve vězení, další ve vazbě a tři stíhají na svobodě.

Případ rozsáhlé majetkové trestné činnosti řešili pražští kriminalisté ve spolupráci s těmi středočeskými a litoměřickými od prosince minulého roku. V noci převážně v Praze 9, v Praze-východ a v Litoměřicích se zloději dostávali do garáží a bytových domů a kradli kola od aut, motorky, nářadí a elektroniku.

„Úlohy měli členové rozdělené, jeden z nich dělal řidiče, další se vloupávali do vozidel nebo hlídali,“ uvedla v prohlášení policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Zatím policisté vyřešili padesát činů party, při který okradli víc než osmdesát lidí a způsobili jim škodu za milion a půl. Zjistili identitu mužů a ve čtvrtek 15. září je zadrželi. „Nutno podotknout, že většina z nich byla v minulosti soudně trestaná a v době páchání této trestné činnosti byli v podmínce. Pětice často měnila nejen místo svého bydliště, ale i vozidla, ve kterých se pohybovala,“ sdělila Siřišťová.

Při domovních prohlídkách pak našli věci pocházející z trestné činnosti, které pak vrátili původním majitelům. Muže ve věku 20, 27, 36, 37 a 40 obvinili ze spáchání trestných činů krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Sedmatřicetiletý muž už je ve vězení, kam ho poslali za předchozí delikty. Sedmadvacetiletý obviněný je ve vazbě, další tři stíhají na svobodě.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, zloději, škoda, vězení, garáže, garáž, Praha, Litoměřice, okres Praha-východ, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Pětice mužů vykrádala garáže a domy. Obrali víc než osmdesát lidí  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.