Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

VIDEO: Kapsáři okrádali v Praze seniory v metru

Pražští kriminalisté zadrželi celkem čtyři kapsáře, kteří kradli v centru města ve stanicích metra a zaměřovali se hlavně na seniory. Za své činy mohou do vězení až na osm let.

Muž a žena nejdříve ukradli šestasedmdesátileté ženě peněženku z batohu ve stanici metra Muzeum. O den později obrali na eskalátorech na Můstku obrali třiaosmdesátiletého muže. Vždy se chovali podobně.

„Devětatřicetiletý muž se zezadu přiblížil k poškozeným a rozepnul jim batoh, který měli přes rameno. Z něj následně odcizil peněženku s finanční hotovostí a platební kartou. V průběhu krádeže ho svým tělem kryla o dva roky mladší spolupachatelka,“ popsala policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Dvojici pak kriminalisté během několika dní zadrželi a obvinili „A to z trestných činů krádež a padělání a pozměnění platebního prostředku ve formě spolupachatelství, za což jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až osmi let,“ doplnila Kropáčová. Kvůli předchozímu odsouzení za podobnou trestnou činnou byl podán státnímu zástupci podnět k návrhu na jejich vzetí do vazby.

Další pár kapsářů, tentokrát z dva muže z ciziny, zadrželi po krádeži obálky s šesti sty eury. Tu si nesla devětadvacetiletá žena v batohu ze směnárny. „Nelze tedy vyloučit, že si ji právě na tomto místě dvojice vytipovala. Policisté díky velmi dobré práci muže vypátrali a následně zadrželi. Jelikož i oni při krádeži vzájemně spolupracovali, hrozí jím taktéž až osmiletý trest odnětí svobody,“ dodala Kropáčová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, kapsáři, metro, krádež, zadržení, Praha, batoh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Kapsáři okrádali v Praze seniory v metru  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.