Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Budou v Praze očkovány děti přímo ve školách? Město nabízí mobilní očkovací týmy

Pražský magistrát nabídl školám, které zřizuje, že do nich pošle mobilní očkovací tým. Ten by měl zajistit očkování dětí proti covidu-19. Radní nyní zjišťují, zda bude o očkování zájem. Uvedl to ředitel odboru zdravotnictví a krajský koordinátor očkování Martin Ježek. Ve věku 12 až 15 let je zatím proočkovanost nejnižší. Očkování pro tuto věkovou kategorii bylo zahájeno jako poslední, a to na začátku července. Alespoň jednu dávku očkování má podle dat ministerstva asi 32 procent dětí v tomto věku.

V minulých dnech dostali rodiče dětí, které chodí do škol zřizovaných hlavním městěm, od vedení škol dotaz, zda mají o očkování svých dětí zájem.

Zatím není jasné, jestli bude o tento druh očkování zájem

Hlavní město umožní školám zprostředkovat návštěvu mobilního očkovacího týmu, který může zajistit očkování proti covid-19 pro žáky ve škole bez předchozí registrace. Očkování je určeno pro osoby, které dosud nebyly očkovány žádnou z dostupných vakcín proti covid-19 (první dávka),“ napsal rodičům ředitel jednoho pražského gymnázia.

Rovněž připomněl, že pro děti od 12 let je určena vakcína od firem Pfizer/BioNTech nebo Moderna. Podle ředitele škola očkování zprostředkuje, pokud bude mít zájem alespoň deset lidí.

Ježek dále uvedl, že magistrát výjezd mobilního týmu nabídl všem školám, které zřizuje. Jedná se především o střední školy, zřizovatelem základních škol jsou většinou jednotlivé městské části. Pokud by školy měly zájem, mobilní očkovací tým by přijel přímo do školy. Data se podle Ježka zatím sbírají, takže není jasné, jaký bude o očkování touto formou zájem.

Již dříve Praha nabídla mobilní očkovací tým, který by podával třetí dávku očkování proti covidu-19, také poskytovatelům sociálních služeb. Přeočkování začne v domovech pro seniory již v úterý 5. října.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 6

Štítky ČR, školy, správa, koronavirus, očkování, Praha, Pražský magistrát, očkování proti COVID-19, Pfizer, BioNTech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budou v Praze očkovány děti přímo ve školách? Město nabízí mobilní očkovací týmy  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.