Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Očkovací centrum na Vyšehradě navýší kapacitu. Od června naočkuje až 2000 lidí denně

V průběhu května dojde v Metropolitním očkovacím centru na Vyšehradě ke zvýšení kapacity naočkovaných až na 1600 lidí denně. Hlavní město tak tímto krokem reaguje na na plánované navýšení očkovacích dávek od společnosti Pfizer. Od června pak centrum plánuje rozšířit provoz i o víkendu a naočkovat až 2000 lidí denně.

Výhled na Prahu jako bonus při odchodu z centra

Metropolitní centrum na Vyšehradě na konci března a začátku dubna začínalo s očkováním přibližně 200 pacientů denně. Ke konci dubna pak již podávalo vakcíny téměř tisícovce lidí denně. V následujících týdnech by se kapacita měla navýšit na 1600 naočkovaných pacientů za den a od června by se pak vakcíny mohly podávat i o víkendu a kapacita bude navýšena na 2000 lidí denně.

V Metropolitním očkovacím centru jsme doposud podali vakcínu už téměř patnácti tisícům lidí, kteří nejvíc oceňují přátelské prostředí a milý kompetentní personál i rychlý a hladký průběh procesu očkování. Při odchodu z očkovacího místa se navíc skýtá nádherný výhled na jarní Prahu, což sice s očkováním tak úplně nesouvisí, ale rozhodně to člověka potěší,“ říká radní pro oblast zdravotnictví a sociální politiky Milena Johnová (Praha Sobě).

Bezbariérové centrum s termokamerou

Vstup do očkovacího centra se nachází hned u výstupu ze stanice metra Vyšehrad nebo z parkoviště u Kongresového centra Praha.

Postupem času se také měnilo uspořádání centra, které klade důraz například i na bezbariérovost. U vchodu pak byla nainstalována termokamera a navýšena byla kapacita čekárny před registrací, a to na 70 míst. Vytvořena byla rovněž čekárna záložní s kapacitou 20 míst.

V očkovacím centru na Vyšehradě došlo také k rozšíření počtu stanovišť, kde lékař s pacientem probírá jeho anamnézu, i stanovišť, která slouží k vyřízení administrativních úkonů.

Podle ohlasů lidé na tomto očkovacím místě oceňují také příjemné prostředí Kongresového centra Praha, kde si nepřipadají jako v nemocnici. Plusem je také krátký čas, který díky profesionálnímu přístupu stráví v celém procesu očkování.

Ohodnoť článek

Foto Honza Faltus

Štítky očkovací centrum, koronavirus, Vyšehrad, kapacita, očkování, Pfizer, vakcína, pacient, Praha, Milena Johnová, Kongresové centrum Praha, Praha sobě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkovací centrum na Vyšehradě navýší kapacitu. Od června naočkuje až 2000 lidí denně  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.