Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

V pondělí v Praze přibylo 199 nakažených koronavirem. Nejméně ve všední den od 7. září

V pondělí v Praze přibylo 199 nově potvrzených případů nákazy koronavirem, to je o 60 méně než před týdnem. Jedná se o nejmenší nárůst počtu nakažených ve všední den od 7. září loňského roku. V metropoli však zpomalilo i tempo očkování, kdy zdravotníci v pondělí podali přibližně 6000 dávek vakcíny, což je o 2000 méně než před týdnem.

Ubývá obětí s koronavirem

Laboratoře v Praze od začátku epidemie odhalily 181 126 nakažených, zhruba 173 600 se z nemoci již vyléčilo. Naopak 2657 lidí s nákazou zemřelo. V metropoli se v poslední době počty obětí snižují, podobně jako v celém Česku. Od 15. dubna jich v Praze pokaždé bylo méně než deset za den. V pondělí podle posledních informací zemřeli dva lidé, tyto údaje ale obvykle po dalších aktualizacích ještě rostou.

K dnešnímu dni bylo v pražských nemocnicích volných 21 procent standardních lůžek s kyslíkem, v pondělí ráno to bylo 24 procent. Lůžek s plicní ventilací je neobsazených deset procent.

Vakcínu dostalo již 472 tisíc lidí

Vakcínu proti covidu-19 v Praze zatím dostalo 472 tisíc lidí. Obě potřebné dávky pak dostalo 184 355 očkovaných. Obě čísla jsou ve srovnání krajů výrazně nejvyšší, vakcínu v hlavním městě ale dostávají i lidé z jiných regionů, zejména ze středních Čech.

Včera bylo otevřeno nové očkovací centrum ve FN Královské Vinohrady. Kapacitu má až 1440 naočkovaných lidí denně, zatím ji využívá asi z poloviny. Centrum je umístěno ve stavebních buňkách v dříve nevyužívané části za heliportem.

Ve vinohradské nemocnici vzniklo nové očkovací centrum. Kapacitu má až 1440 lidí denně

Ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) dnes otevřel nové očkovací centrum na kraji areálu FN Královské Vinohrady. Díky novému centru tak nemocnice navýšila kapacity očkování, a to až na 1440 lidí denně. V hlavním městě bylo celkem podáno...

Ohodnoť článek

Foto Denisa Albaniová

Štítky ČR, koronavirus, Praha, COVID-19, Česko, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, všední den

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pondělí v Praze přibylo 199 nakažených koronavirem. Nejméně ve všední den od 7. září  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.