Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hlavní město koupí ultranízkoteplotní mrazničku na vakcínu proti koronaviru. Využita bude v kongresovém centru

Ultranízkoteplotní mrazničku pro uskladnění vakcín proti covidu-19 koupí pražský magistrát. Zařízení je možné nastavit v řádu mnoha desítek stupňů Celsia pod nulou. Do užívání jej dostane městem zřizovaná Městská poliklinika Praha a využita bude v očkovacím centru v Kongresovém centru Praha (KCP). Zařízení bude stát 448 tisíc korun.

Nyní očkovací centrum v KCP funguje ve zkušebním režimu. Do budoucna se počítá s kapacitou 200 až 1000 naočkovaných lidí denně. V uplynulých měsících bylo očkování zahájeno i v největších pražských nemocnicích.

V Kongresovém centru začíná zkušební očkování na koronavirus

Ve zkušebním provozu dnes v pražském Kongresovém centru začne fungovat očkovací místo hlavního města. Tento týden v něm bude proti koronaviru očkováno 200 lidí denně. Jednat se bude o strážníky, lidi s poruchou intelektu a jejich opatrovníky. V...

K uskladnění vakcín je třeba udržovat je v chladu, některé dokonce vyžadují teplotu několik desítek stupňů pod bodem mrazu.

Aby bylo možné toto centrum zásobit dostatečným množstvím vakcín a dodržet předepsaná pravidla skladování, je nezbytné ho dovybavit ultranízkoteplotní mrazničkou, která umožní skladování všech typů vakcín... Vzhledem k předpokládanému několikaměsíčnímu provozu očkovacího centra je nezbytné vytvořit dostatečnou skladovací kapacitu,“ píše se v dokumentu pražského magistrátu k nákupu ultranízkoteplotní mrazničky.

Formou výpůjčky bude toto zařízení poskytnuto Městské poliklinice Praha. Až bude provoz centra v KCP ukončen, přejde lednička do užívání právě poliklinice. Metropole peníze na její nákup vezme z rozpočtové kapitoly běžných výdajů na bezpečnost.

Letos v lednu již vedení města schválilo pro polikliniku nákup dvou mrazicích boxů pro uskladnění a transport vakcín. Velký box má celkový objem 541 litrů pro uskladnění asi 6000 vakcín, druhý box je o objemu 124 litrů a lze v něm uchovat asi 1000 vakcín.

Dva mrazicí boxy na uchování vakcíny proti koronaviru koupí Praha. Dohromady pojmou až 7000 vakcín

Metropole koupí dva mrazicí boxy na uskladnění vakcíny proti koronaviru od firmy Pfizer. Boxy budou pořízeny pro Městskou nemocnici následné péče a budou stát přes milion korun. Vyplývá to z dokumentu, který dnes schválili pražští radní.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, Praha, očkování, mraznička, vakcína, Pražský magistrát, Kongresové centrum Praha, očkování proti COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlavní město koupí ultranízkoteplotní mrazničku na vakcínu proti koronaviru. Využita bude v kongresovém centru  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.