Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Záchranáři převážejí covid pozitivní pacienty ze západu Čech do Prahy

Pražští záchranáři během dneška koordinují převoz 25 covid pozitivních pacientů ze zatížených nemocnic v Chebu a v Sokolově. Pacienti jsou převáženi do zdravotnických zařízení v Praze, ve Středočeském a v Plzeňském kraji. S transportem pacientů pomáhá také policie.

Stav pacientů je středně závažný

Zdravotní stav většiny pacientů je podle záchranářů středně závažný a je jim poskytována kyslíková terapie, žádný z nich však není napojen na umělou plicní ventilaci.

Pražská záchranná služba pro transport vyčlenila speciální vozidlo Fénix, koordinační vůz a šest zdravotníků včetně lékařky. Zapojeni jsou také soukromí poskytovatelé přepravy pacientů neodkladné péče. Záchranná služba Asociace samaritánů České republiky poskytla čtyři záchranářské a jeden lékařský vůz spolu s posádkami. Stejný počet sil a prostředků poskytly také společnosti Meditrans a Nonstopmedic.

Pacienti z Chebu do pražských nemocnic

Pacienti z Chebu míří do Fakultní nemocnice v Motole, Fakultní nemocnice Bulovka, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, Ústřední vojenské nemocnice a Nemocnice Na Homolce. Pacienti ze Sokolova budou transportováni do nemocnic v Klatovech, v Berouně a v Plzni.

O transportu pacientů rozhodli národní koordinátor intenzivní péče a Centrální řídící tým. Kolonu záchranářských vozů doprovází pro zajištění hladkého průjezdu policisté. Ta v jiných částech republiky také pomáhá s transportem.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zdravotnická záchranná služba hl. m. Prahy

Štítky převoz, covid, pacienti, Praha, pacient, COVID-19, nemocnice, Česko, Cheb, Sokolov, Středočeský kraj, Plzeňský kraj, Fakultní nemocnice v Motole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranáři převážejí covid pozitivní pacienty ze západu Čech do Prahy  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.