Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Začala registrace na očkování proti koronaviru pro seniory. Volné termíny byly obsazeny již hodinu od spuštění

V pátek 15. ledna ráno se spustil systém pro registraci na očkování pro lidi starší 80 let. Již od rána však vykazoval problémy se zasíláním PIN kódů pomocí SMS. Ty žadatelům přicházely i za více než deset minut. Během prvních dvou minut navštívilo web asi 75 tisíc lidí. Lidé se dopoledne nemohli dovolat ani na linku 1221, kde měli s registrací seniorům pomáhat. Zhruba po hodině od spuštění registrace byla kapacita zadaných termínů již vyčerpána. Lidé se ale mohou registrovat i bez výběru termínu.

Volná místa budou centra zadávat postupně

V systému je nyní 47 center, kde očkování proti koronaviru probíhá. Některá, kam se může zájemce v registraci přihlásit, ale v rezervacích zatím dostupná nejsou.

Další volná místa pak centra budou zadávat do registračního systému sama, a to podle toho, jak budou přicházet další vakcíny.

Očkování již registrovaných lidí začne na různých místech v Česku v různé dny, někde to bude již o víkendu. Očkovací centra nyní očkují zdravotníky nebo vysílají mobilní týmy do domovů pro seniory. První vakcinovaní budou od neděle dostávat po 21 dnech druhou dávku látky od firem Pfizer a BioNTech.

Každý týden by mělo přijít asi 70 tisíc dávek očkovací vakcíny  od firem Pfizer/BioNTech a do konce ledna ještě zbývajících 11 600 dávek od firmy Moderna.

Termíny byly obsazeny již po hodině od spuštění

Jenom za první hodinu se k očkování proti koronaviru podle informací na twitteru Chytré karantény registrovalo přes 44 tisíc lidí. Termín pro očkování si pak zarezervovalo 2000 z nich. V Česku je dohromady přes 440 tisíc lidí nad 80 let, kteří se mohou k očkování ode dneška registrovat. Již od svého spuštění v 8 hodin však rezervační systém vykazoval některé problémy. Lidem SMS zprávy s kódem přicházely až po deseti minutách a nedalo se dovolat ani na linku 1221, kde měli s registrací seniorů pomáhat.

Podle rezervačního webu by zájemci měli ověřit volnou kapacitu za několik dní, až budou další dodávky vakcín a očkovací místa tak doplní volné termíny. Lidé, kterým se dnes nepodařilo si volný termín zarezervovat, mohou učinit kdykoliv pomocí PIN kódu 2, který jim přišel na mobilní telefon. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky očkování, koronavirus, covid-19, rezervace, senioři, očkování proti COVID-19, vakcína, Pfizer, BioNTech, Česko, Moderna, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miloslav Misot

Operátoři žijí asi v nějaké komunikační bublině..... minimálně celej čtvrtek v TV vysílali postup při registraci i se zadáváním 2 SMS kodů...

Pátek, 15. ledna 2021, 15:58Odpovědět

Začala registrace na očkování proti koronaviru pro seniory. Volné termíny byly obsazeny již hodinu od spuštění  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.