Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ministerstvo zdravotnictví dnes představí rezervační systém k očkování proti koronaviru

Rezervační systém pro termíny očkování proti koronaviru dnes představí ministerstvo zdravotnictví. Od pátku 15. ledna se do něj budou moct hlásit lidé starší 80 let a také zdravotníci. V první etapě bude naočkováno asi 830 tisíc lidí, a to za leden a únor. Očkování již začalo u zaměstnanců v nemocnicích, záchranných službách a u klientů a zaměstnanců v domovech pro seniory a v dalších lůžkových zařízeních sociálních služeb.

Bezpečnostní kód přijde zájemci SMSkou

Zájemci z řad seniorů či zdravotníků se nejdříve musejí registrovat na webu crs.uzis.cz. Lidé při vstupu do formuláře zadají telefonní číslo, na které jim přijde kód pro potvrzení. Jedná se o bezpečnostní opatření proti neoprávněnému přihlašování do počítačových programů.

Dosud bylo do Česka dodáno 196 tisíc dávek vakcíny od firem Pfizer a BioNTech a 8400 od firmy Moderna.

Přihlášený zájemce pak bude zadávat jméno, trvalé bydliště, rodné číslo a číslo a název své zdravotní pojišťovny. Rovněž v nabídce vybere preferované místo, kde se bude chtít nechat očkovat.

Až toto očkovací centrum vypíše první volné termíny, přihlášený zájemce si je bude moct rezervovat. Rezervační systém ho na to upozorní pomocí SMS a přijde mu další kód, kterým svou rezervaci potvrdí. Lidé si budou vybírat rovnou dva termíny pro obě dávky.

Nyní je v Česku 31 očkovacích center

Co se týče samotného očkování, může být v různých centrech podle kapacit a dodávek vakcíny zahájeno v různý čas. Nyní jich je dohromady 31, a to většinou po velkých nemocnicích. Postupem času budou vznikat také velkokapacitní centra, například v kulturních domech, sportovních halách nebo na dalších místech.

Z očkovacích center bylo za prvních 18 dní nahlášeno asi 61,5 tisíce očkovaných, reálně vakcínu dostalo asi 70 tisíc lidí. Centra nyní musí nově každého nahlásit do systému v den, kdy byl očkován.

Ohodnoť článek

Foto Praha 6

Štítky ČR, koronavirus, vláda, očkování, systém, rezervace, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, vakcína, Česko, očkovací centrum, Pfizer, BioNTech, Moderna, očkování proti COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ministerstvo zdravotnictví dnes představí rezervační systém k očkování proti koronaviru  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.