Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pražský klub Rock Café dnes slaví. Od otevření uplynulo přesně 30 let

Vedení pražského klubu Rock Café si dnes otevřením speciálního narozeninového okénka připomene přesně 30 let od oficiálního otevření. Od 16:00 do 20:00 se za pípu postaví majitelé nebo bývalí i současní produkční, kteří kromě piva s sebou připraví i horkou čokoládu nebo kávu. Návštěvníci budou mít možnost zanechat klubu na místě vzkaz. "Ačkoliv aktuální situace oslavám příliš nenahrává, jsou jubilea, která nelze opomenout," uvedl za klub produkční manažer Šimon Blaschko.

Kromě okénka chystá Rock Café rozhovory s lidmi, kteří klubem za 30 let prošli a zanechali v něm svou stopu. Chybět nebudou ani narozeninové reklamní předměty nebo historické fotografie a zajímavosti.

Za běžného provozu se v Rock Café měsíčně konají dvě desítky koncertů, 12 divadelních představení a několik debat. Klub je nyní vzhledem k protipandemickým opatřením uzavřený.

Klub byl ve svých začátcích spjat s uměleckým sdružením Nový horizont. Jeho hlavním úkolem bylo sdružovat odlišné skupiny umělců, poskytovat jim především agenturní, právní a manažerskou pomoc, a pak dále podporovat všechny mladé začínající skupiny a interprety. V prostoru klubu se nekonají jen živé koncerty, ale je tam i divadelní sál, kino a galerie.

Rock Café několik let působí v opravených a odhlučněných prostorách. Obyvatelé z domu si v minulosti stěžovali na hluk a Praha 1 klubu zakázala pořádat koncerty. Provozovatelé se začali obávat o osud podniku. Domnívali se, že jde pouze o záminku, jak Rock Café uzavřít a prostory, které patří městské části, převést na jiné podnikatele. Proti rozhodnutí se zvedla vlna nevole, konala se i demonstrace. V roce 2009 se na jeho podporu sešlo několik tisíc fanoušků. Praha 1 společně s magistrátem poté slíbily zaplatit nové odhlučnění. Klub byl opět otevřen až po obecních volbách v roce 2011 a nástupu nového vedení radnice. Závěrečné hlukové měření ukázalo, že je vše v pořádku.

V klubu v minulosti vystoupilo mnoho domácích i zahraničních umělců. Například při oslavách 25 let od jeho vzniku se představila improvizační show Komediomat! nebo skupiny Vypsaná fixa a Hentai Corporation. Později zde zahráli také irští rockeři Therapy? a americká skupina Ugly Kid Joe.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook Rock Café Prague

Štítky pop, hudba, restaurace, Rock Café, koncert, slavnost, Praha, Ugly Kid Joe, Vypsaná fiXa, Hentai Corporation

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražský klub Rock Café dnes slaví. Od otevření uplynulo přesně 30 let  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.