Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

V Praze je již třetí den PES na 90 bodech. V sobotu přibylo 567 nových případů

V Praze přibylo v sobotu 567 potvrzených případů nákazy koronavirem, což je o 179 nakažených více než na Nový rok. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví. Letošní denní nárůsty jsou ale zatím výrazně nižší než v závěru loňského roku, ve svátek a o víkendu se totiž méně testuje. Index rizika protiepidemického systému PES, kterým se mají řídit opatření proti nemoci covid-19, se v hlavním městě drží třetí den na 90 bodech. V nejvyšším pátém stupni zůstává podle aktuálních dat pátý den po sobě.

Index PES v Praze patří nyní ve srovnání krajů k nejvyšším, ještě v polovině prosince byl ve třetím stupni a měl z krajů nejnižší hodnotu. Teď je na tom s epidemií hůře jen Královéhradecký kraj, kde je index na 94 bodech a Karlovarský kraj s 91 body.

Nakažených je v Praze nyní skoro 14 tisíc

Aktuálně nakažených je v metropoli 13 931 lidí. Od březnového začátku epidemie odhalily laboratoře v hlavním městě 84 300 nakažených, více než čtyři pětiny se z nemoci vyléčily a 1110 lidí s onemocněním covid-19 zemřelo. Za prosinec podle dosavadních údajů v hlavním městě zemřelo 282 lidí s koronavirem, v listopadu bylo obětí 392. Na Nový rok zatím připadá 11 úmrtí a na sobotu sedm. Počty z posledních dní ale většinou po aktualizacích ještě rostou.

V metropoli se epidemie vyvíjí podobně jako v celém Česku. I celostátně eviduje ministerstvo za pátek a sobotu výrazně méně nových případů oproti rekordním nárůstům ze závěru loňského roku. V Praze od začátku epidemie odhalily laboratoře nejvíce nakažených 29. prosince, a to 2008.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, koronavirus, Praha, nakažení, PES, COVID-19, hlavní město, nemoc, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Protiepidemický systém České republiky, Královéhradecký kraj, Česko, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdeněk Dvořák

V Praze je stále nějaké shromáždění lidí, demonstrace proti vládním opatřením, tak se není čemu divit, že došlo k nárůstu nakažených.

Neděle, 3. ledna 2021, 18:54Odpovědět

V Praze je již třetí den PES na 90 bodech. V sobotu přibylo 567 nových případů  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.