Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Praze 11 otevřeli již druhé odběrové místo na koronavirus. Nachází se u Polikliniky Šustova

V Praze 11 je od včerejška druhé místo, kde bude zájemcům proveden PCR test na covid-19. Nachází se u Polikliniky Šustova. Podle mluvčí Prahy 11 Anny Kočicové radnice odběrové místo zřídila ve spolupráci s EUC Klinika Praha.

V Praze se nyní lidé mohou testovat na více než 50 místech, na kteáé je lepší se předem objednat. Hlavní město proto zřídilo web covid.praha.eu, na kterém jsou k dispozici informace o odběrových místech nejen v Praze, ale také ve Středočeském kraji.

Denně na místě otestují až 120 lidí

Na odběrové místo se musí lidé z řad indikovaných, ale i samoplátců předem objednat. K testům se pak mohu dostavit od pondělí do pátku v čase od 8 do 13 hodin, jak je uvedeno na internetových stránkách laboratoře. Podle objednávkového systému může denně test podstupit až 120 lidí.

Za PCR test, který se provádí výtěrem z nosohltanu a je také nejpřesnější metodou identifikace nákazy koronavirem, zaplatí samoplátci 2200 korun. Výsledky budou známy do jednoho až dvou pracovních dnů. Pokud by lidé chtěli výsledek vědět do 12 hodin, je v případě, že je test provedený do 14 hodin, možné připlatit 800 korun.

Další odběrové místo je u bazénu Jedenáctka

V Praze 11 funguje od 9. listopadu odběrové místo u plaveckého bazénu Jedenáctka. Zde odběry zájemci podstoupí přímo z automobilu. Předem objednaní lidé se k testům mohou dostavit od podnělí do pátku od 8 do 16 hodin, a také v sobotu od 9 do 13 hodin.

V Praze 11 dnes otevřeli nové odběrové místo na koronavirus. Nachází se u bazénu Jedenáctka

Nové odběrové msto na koronavirus od pondělí 9. listopadu začalo fungovat u bazénu Jedenáctka v Praze 11. Místo funguje v režimu drive-in testy. To znamená, že testování probíhá přímo z auta. Odběrové místo je určeno jak pro lidi se žádankou, tak...

Ohodnoť článek

Foto Facebook Praha 11

Štítky koronavirus, odběrové místo, Praha 11, COVID-19, testování, Praha, EUC Klinika Praha a.s., Středočeský kraj, Poliklinika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze 11 otevřeli již druhé odběrové místo na koronavirus. Nachází se u Polikliniky Šustova  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.