Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mobilní laboratoř v Praze přijede za testovanými domů i do firmy. Město přišlo s novým způsobem testování na koronavirus

Lidé i firmy v hlavním městě mají nyní nově možnost se objednat na testování na koronavirus na libovolném místě. V Praze začala fungovat nová mobilní laboratoř ve speciálně upraveném sanitním voze. Ten dorazí v dohodnutém termínu kamkoliv po Praze. V závislosti na počtu vzorků bude pak vyhodnocení plnohodnotného testu PCR lidem k dispozici během několika hodin. Speciální laboratoř může najednou provést odběr až u 94 osob.

Kromě nejčastějšího způsobu testování bude možné provést také imunochromatografický test na protilátky či antigenní test. Oba tyto testy pak budou na místě vyhodnoceny do deseti minut.

Mobilní laboratoř v sanitním voze

Speciální mobilní laboratoř je umístěna v upraveném sanitním voze. Zde se nachází veškeré potřebné vybavení k provedení odběru vzorků. Nacházejí se zde také analyzátory a přístroje, které na místě dokážou provést i analýzu všech odebraných vzorků.

Jak se ukazuje podle posledních čísel, Praha v porovnání se zbytkem republiky zvládá epidemii covid-19 dobře. Jednak za to může disciplinovanost Pražanů a dodržování všech pravidel, kterým chci tímto poděkovat, ale také dostatečná protestovanost a zachytávání i bezpříznakových pacientů. Nyní ke všem testovacím místům přidáváme i tuto mobilní laboratoř, která je schopna provádět hromadné odběry a výsledky vyhodnocovat do dvou nebo tří hodin. Věřím, že nám pomůže celou situaci v Praze ještě lépe zvládat,“ říká náměstek primátora pro bezpečnost Petr Hlubuček.

Laboratoř by mohla pomoct například podnikatelům

Tuto speciální laboratoř budou obsluhovat medici a certifikovaní laboratorní pracovníci. Ti budou mít na starost PCR analýzu vzorků.

Věříme, že tato služba pomůže zejména mnoha podnikatelům opět plnohodnotně fungovat, ať již budou daná opatření nastavená vládou jakákoliv. Mobilní laboratoř je komfortní metoda, díky které lze v krátkém čase spolehlivým PCR testem otestovat skupinu lidí, které jsou v blízkém kontaktu a včas případně izolovat pozitivní osoby, aby nemusel být omezen či dokonce přerušen celý provoz. Tuto službu ale mohou samozřejmě využít i fyzické osoby, například před konáním svatby, rodinné oslavy a podobně,“ uvádí Viktor Furman, ředitel společnosti GHC Genetics, která novou službu nabízí.

Lidé se mohou na testování objednat přes e-mail mobilnilaborator@ghc.cz nebo na covid lince 739 500 500. Je potřeba uvést termín, místo plánovaného odběru a počet testovaných osob.

Více informací a ceny testování jsou dostupné na webových stránkách na TOMTO ODKAZE.

Ohodnoť článek

Foto Instagram GHC GENETICS

Štítky koronavirus, covid-19, mobilní laboratoř, testování, Praha, laboratoř, sanitka, Petr Hlubuček, testování COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mobilní laboratoř v Praze přijede za testovanými domů i do firmy. Město přišlo s novým způsobem testování na koronavirus  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.