Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

V Praze 11 dnes otevřeli nové odběrové místo na koronavirus. Nachází se u bazénu Jedenáctka

Nové odběrové msto na koronavirus od pondělí 9. listopadu začalo fungovat u bazénu Jedenáctka v Praze 11. Místo funguje v režimu drive-in testy. To znamená, že testování probíhá přímo z auta. Odběrové místo je určeno jak pro lidi se žádankou, tak pro samoplátce.

V Praze se nyní lidé mohou testovat na více než 50 místech. Na odběry je lepší se předem objednat, Praha proto zřídila web covid.praha.eu. Na webu jsou k dispozici informace o odběrových místech v Praze a ve Středočeském kraji.

Rezervace je nutná

Vzhledem k omezené kapacitě je potřeba si na odběr vzorků rezervovat místo. Všichni klienti si sami rezervují datum a čas odběru prostřednictvím online formuláře na stránkách od pondělí 9. listopadu, takže nebude docházet ke kumulaci čekajících vozidel v místě odběru,“ uvedla pražská radnice. Zájemci si mohou rezervovat termín na TOMTO ODKAZU. 

Lidé, kteří se předem objednají, se k testům mohou dostavit od pondělí do pátku od osmi do šestnácti hodin, v sobotu pak od devíti do třinácti hodin.

Vznik odběrového místa vzešel z iniciativy hlavního města. Už dříve jeho zprovoznění avizoval primátorův náměstek Petr Hlubuček (STAN). Praha rovněž iniciovala vznik odběrových míst v dalších městských částech, a to v Praze 1, v Praze 6 nebo v Praze 8.

Ohodnoť článek

Foto Lenka Dvořáková

Štítky koronavirus, COVID-19, odběrové místo, Praha 11, drive-in, Praha, Středočeský kraj, Petr Hlubuček, Starostové a nezávislí, bazén

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze 11 dnes otevřeli nové odběrové místo na koronavirus. Nachází se u bazénu Jedenáctka  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.