Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Z Prahy do celé republiky. Dobrovolníci posílají energetické balíčky zdravotníkům

Energii lékařům je iniciativa dobrovolníků, kteří se rozhodli pomoci zdravotníkům. Scházejí se ve skladu v pražských Holešovicích, kde připravují balíčky, které odesílají zdravotníkům z celé České republiky. Chtějí tak zdravotníkům pomoci zvládnout nelehkou situaci v nemocnicích, kde se starají o pacienty nakažené koronavirem.

Káva, sušenky i tyčinky

S projektem přišla skupina dobrovolníků už na jaře. Tuto středu však začala skupina znovu rozvážet balíčky s jídlem do více než sedmdesáti zdravotnických zařízení po celé republice. Vyjádřit podporu zdravotníkům může kdokoliv prostřednictvím finanční sbírky, z jejíhož fondu dobrovolníci potraviny nakupují.

Kávu, sušenky nebo nejrůznější tyčinky rozesílají dobrovolníci z Prahy zdravotníkům po celé republice. Dávají si však pozor, aby vše bylo zdravé, výživově hodnotné a trvanlivé. Tým dobrovolníků do nemocnic posílá to, o co si personál řekl. Na jaře iniciativa poslala energii v 66 tisících balíčcích pro tisíce zdravotníků. Ze vzkazů od obdarovaných bylo zřejmé, že pomoc byla potřebná. „Poptávka je teď nejvyšší za celou dobu,“ řekl České televizi iniciátor projektu Jan Lukačevič.

Pomoci může každý

„Druhá vlna pandemie se naplno rozjela a zdravotníci čelí těžké zkoušce. Naději však vystřídala bezmoc, solidarita jako by se vytrácela,“ píší dobrovolníci na svém webu. Lidé už darovali přes 4 miliony korun. „To nám umožňuje nakupovat potraviny ve velkém množství, ve výrazných slevách a tím pádem efektivně pomáhat,“ říká Jan Lukačevič. „Na jednu stranu ukazujeme lékařům, že lidé za nimi stojí. Na druhou stranu dáváme lidem v České republice prostor k zapojení. Opravdu můžeme dělat i dobré věci a situaci měnit k lepšímu,“ dodal.

Přispět může kdokoliv. Firmy nebo výrobci jídla se iniciativě mohou ozvat prostřednictvím webových stránek. Úplně kdokoliv potom může přispět finančně. Právě z vybraných peněz dobrovolníci balíčky financují.

Ohodnoť článek

Foto Facebook Energii lékařům

Štítky dobrovolníci, pomoc, Energii lékařům, Praha, zdravotnický pracovník, Česko, jídlo, Holešovice, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Prahy do celé republiky. Dobrovolníci posílají energetické balíčky zdravotníkům  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.