Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Na pražském Výstavišti se dnes otevře nové odběrové místo na covid-19

Nové odběrové místo na covid-19 v areálu holešovického Výstaviště dnes otevře pražský magistrát ve spolupráci s laboratoří GHC Genetics. Noinářům to řekl mluvčí GHC Genetics Michal Mikšík. Standardně bude odběrové místo v provozu každý všední den od 8:00 do 18:00 hodin.

Testovat se zde bude metodou drive-in

Dnes, v rámci testovacího provozu, bude výjimečně otevřeno od 12:00 hodin,“ řekl mluvčí laboratoře.

GHC Genetics spolu s magistrátem hlavního města provozuje rovněž odběrové místo na Václavském náměstí. Další odběrová místa provozuje laboratoř v prostorách letiště Václava Havla nebo v areálu Polikliniky Prosek v Praze 9.

Testy budou prováděny metodou drive-in, tedy přímo z automobilu. K vyšetření je podle Mikšíka potřeba se dopředu objednat na webu laboratoře.

Otestovat se zde budou moci jak lidé s elektronickou žádankou, kterou obdrželi od svého lékaře či příslušné hygienické stanice, tak samoplátci. Ti za PCR test, tedy výtěr z nosohltanu, zaplatí podle informacích na webu GHC 1750 korun. V nabídce je i test na přítomnost protilátek vůči nákaze covidem-19 v těle a vydání certifikátu o bezinfekčnosti.

Magistrát pracuje na otevření dalších odběrových míst v různých městských částech. Dosud poslední otevřené začalo fungovat ve čtvrtek 1. října v městské poliklinice ve Spálené ulici.

Autoři | Foto KNL

Štítky ČR, správa, koronavirus, Praha, testování, odběrové místo, Výstaviště Praha, COVID-19, laboratoř, Pražský magistrát, Letiště Václava Havla, Poliklinika Prosek a.s., Krajská hygienická stanice, Václavské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na pražském Výstavišti se dnes otevře nové odběrové místo na covid-19  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.