Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Základní škola v Praze 4 se uzavřela kvůli koronaviru. Nakazili se dva žáci a jeden učitel

Kvůli výskytu onemocnění covid-19 je uzavřená Základní škola Jeremenkova v Praze 4. Podle slov ředitele školy Jana Vondrouše koronavirem onemocněli dva žáci školy a jeden z učitelů. Karanténa byla nařízena všem pedagogickým pracovníkům a měla by skončit 21. září.

Karanténa pro pedagogy i některé žáky

Karanténa byla nařízena všem pedagogickým pracovníkům, a to vzhledem ke kontaktům s učitelem pozitivně testovaným na covid-19,“ uvedl ředitel. Pedagogům by karanténa měla skončit v pondělí 21. září. Do té doby se podle informací na webu školy nevyučuje.

Ve škole s rozšířenou výukou jazyků, kterou zřizuje radnice Prahy 4, vyučuje asi 35 pedagogů a navštěvuje ji asi 400 žáků.

Pozitivní test mají podle Vondrouše i dva spolužáci z třídy 8. A. Žáci dvou tříd osmého ročníku jsou tak rovněž v dočasné izolaci. I jim by podle nyní platných nařízení hygieniků měla karanténa končit v pondělí 21. září.

V hlavním městě je kvůli potvrzené nákaze novým koronavirem nyní uzavřená také Základní škola Donovalská v Praze 11. Karanténa do soboty 19. září se týká 29 zaměstnanců školy. V tomto týdnu se žáci učí distanční formou.

Provoz kvůli nákaze covidem-19 u pedagogů omezila například i Základní škola Antonína Čermáka v Praze 6. Škola je nyní uzavřená pro žáky druhého stupně, kteří se učí online. Omezení výuky se dotklo i tříd na prvním stupni. Vedou ji nyní převážně třídní učitelé dětí. Podle ředitele školy Petra Karvánka jsou v karanténě učitelé a vedení školy.

Počet škol zasažených koronavirem roste

Podle webu pražské hygienické stanice se nákaza covidem-19 týká asi 30 škol v hlavním městě. V karanténě jsou obvykle jen jednotlivé třídy nebo několik pracovníků školy.

Počet škol v Česku, které se kvůli koronaviru zcela či částečně uzavřely, roste. Zatímco na začátku školního roku ministr školství Robert Plaga (za ANO) informoval zhruba o dvacítce škol, které se kvůli výskytu nákazy neotevřely, k pátku 11. září bylo karanténou podle Martina Novotného z tiskového oddělení ministerstva zdravotnictví zasaženo již 247 škol v České republice. Zavřeno podle statistik ministerstva zdravotnictví k pátku 11. září bylo 39 škol.

Autoři | Foto zsjeremenkova.cz

Štítky ČR, školy, koronavirus, Praha, COVID-19, karanténa, základní škola, Jan Vondrouš, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko, Antonín Čermák, Robert Plaga, Martin Novotný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Základní škola v Praze 4 se uzavřela kvůli koronaviru. Nakazili se dva žáci a jeden učitel  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.