Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Počet nakažených opět překonal rekord. V Praze jich přibylo přes dvě stě

Počet nových případů nemoci covid-19 v Česku dnes opět překonal rekord. K šesté večerní bylo nakažených za dnešek zaznamenáno už 701. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví. Dnešek tak přesáhl původní úterní rekord nových případů k večeru o skoro pět desítek. V úterý byl přitom následně zaznamenán rekordní nárůst nakažených za celý den, který činil téměř 1200 případů.

V Praze přibylo od úterního podvečera 216 potvrzených případů nemoci covid-19. Je to o pět méně než v úterý, kdy byl nárůst v hlavním městě nejvyšší od začátku epidemie. V Praze ode dneška platí přísnější opatření proti šíření nového koronaviru. Do obchodů a nákupních center je vstup znovu možný pouze se zakrytými ústy a nosem. Stravovací zařízení musejí být mezi půlnocí a šestou hodinou ranní uzavřená.

Aktuálně nemocných lidí s covidem-19 je nyní v Česku skoro 9800, tedy nejvíce od březnového začátku epidemie. U většiny nemocných má covid-19 lehký průběh. V posledních týdnech ale výrazně stoupl počet nakažených, kteří skončili v nemocnici. Množství hospitalizovaných vzrostlo za uplynulý měsíc na více než dvojnásobek, a počet lidí ve vážném stavu dokonce na více než trojnásobek. Hospitalizovaných bylo podle posledních údajů k úterku 244, z toho 57 v těžkém stavu.

V úterý bylo provedeno přes 15 tisíc testů na koronavirus, což bylo nejvíce od začátku epidemie v Česku. Kvůli vysokému počtu odhalených případů nákazy ale podíl nových případů covidu-19 na počtu testů dosáhl zhruba 7,6 procenta, což je druhý nejvyšší podíl od konce června.

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky koronavirus, statistika, nakažení, počty, Praha, rekord, COVID-19, Česko, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, epidemie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nakažených opět překonal rekord. V Praze jich přibylo přes dvě stě  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.