Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dveře pražské MHD se opět kvůli koronaviru otevírají automaticky. Dočasně se ruší zastávky „Na znamení“

Cestující v pražské MHD už opět nemusí stisknout tlačítko pro otevírání dveří ve vozech pražské hromadné dopravy. Dveře se automaticky otevírají samy. Stejné opatření platí také pro zastávky na znamení. Změna slouží jako jedno z opatření proti nemoci covid-19. Magistrát a dopravní podnik hlavního města ke stejnému kroku přistoupily už na jaře. Cestující rovněž musí mít ve všech prostředcích MHD povinně zakrytá ústa a nos. Praha je na tzv. semaforu okresů z hlediska počtu nakažených covidem-19 v oranžové barvě. Jedná se o třetí stupeň ze čtyř celkových.

Všechny dveře ve všech zastávkách

Dopravní podnik hlavního města přistoupil k dalším opatřením kvůli zhoršující se epideiologické situaci v Praze. Během úterý v Praze přibylo 220 nových případů nákazy koronavirem. Jedná se zatím o prvotní opatření, jaká další budou následovat, není zatím známo.

Od dnešního dne, tedy od středy 9. září, od 10.00 dopoledne se rovněž v provozu tramvají ruší režim zastávky „na znamení“. Tramvaje zastavují ve všech zastávkách a otevírají se automaticky všechny dveře,“ říká tisková mluvčí Dopravního podniku hlavního města Prahy Aneta Řehková.

Ode dneška v Praze, od zítřka všude

V Praze je znovu od 1. září povinné nošení roušek ve všech prostředcích MHD a ne jenom v metru, jak tomu bylo v létě. Také ve vestibulech metra je povinné mít nasazenou roušku. Dopravní podnik také u vstupů do metra v uplynulých měsících rozmístil nádoby s dezinfekcí.

V Praze se ode dneška zpřísňují opatření proti šíření koronaviru. Nově je vstup do obchodů a nákupních center umožněn pouze s rouškou, která zakrývá ústa i nos. Stravovací zařízení musejí být mezi půlnocí a 6:00 uzavřená. Občerstvení mohou restauratéři prodávat v tuto dobu přes okénko. Ve zbytku republiky bude povinnost nosit roušky ve všech vnitřních prostorách platná od zítřejšího dne.

Roušky budou od zítřka povinné ve všech vnitřních prostorách v celé republice

Od čtvrtka bude povinné nosit roušku ve vnitřních prostorách budov v celé České republice. Na twitteru to dnes uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Podrobnosti jeho úřad vydá během dne. Chránit si ústa a nos je v současnosti nutné...

Ohodnoť článek

Foto Vít Hassan

Štítky COVID-19, městská hromadná doprava, Praha, Dopravní podnik hl. m. Prahy, metro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dveře pražské MHD se opět kvůli koronaviru otevírají automaticky. Dočasně se ruší zastávky „Na znamení“  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.