Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Kontrola na ministerstvu zdravotnictví odhalila další lidi covid-19 pozitivní

V souvislosti s koronavirem, který se ve středu potvrdil u hlavní hygieničky Jarmily Rážové, odhalili hygienici na ministerstvu zdravotnictví další čtyři covid-19 pozitivní lidi. Zatím vyhodnotili 157 kontaktů, kterým se nařizuje karanténa, nebo se odesílají na testování. Do karantény šel i ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, ačkoliv měl test na koronavirus negativní.

Čtyři pozitivní na koronavirus

Podle mluvčího hygienické stanice Zbyňka Boublíka evidují při šetření zatím ještě další čtyři osoby, které měli pozitivní testy na koronavirus. S ohledem na ochranu osobních údajů však jejich jména hygienici nezveřejňují. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch však ve středu v České televizi uvedl, že pozitivní covid-19 test měl ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek. Kromě již zmíněného Adama Vojtěcha šli preventivně do karantény také ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová a mninistr zahraničí Tomáš Petříček.

157 kontaktů, šetření probíhá dál

Hygienici zatím vyhodnotili 157 tzv. epidemiologicky závažných kontaktů. Z celkového počtu bylo 125 osob z prostředí šetřeného pracoviště, 23 lidí z hromadných sdělovacích prostředků, sedm dalších pracovních kontaktů a dvě osoby ze soukromého prostředí. Mluvčí hygienické stanice dále uvádí, že je toto šetření kontinuálním procesem. „V daném konkrétním případě započalo šetření již ve středu v ranních hodinách a stále probíhá.“ Šetření bude standardně postupovat i u čtveřice nově odhalených případů.

Hygienická stanice je v úzkém kontaktu se sekcí státního tajemníka i dalšími složkami ministerstva zdravotnictví. Na pracovišti rovněž proběhla adekvátní dezinfekce prostor a je nařízeno používání ochrany dýchacích cest.
Také premiér Andrej Babiš absolvoval v úterý schůzku s Jarmilou Rážovou. On ani další zástupci úřadu vlády však do karantény jít nemusí z důvodů, že byli od Rážové v dostatečné vzdálenosti a ve větrané místnosti.

Nakažený radní Prahy 3

U radního pro kulturu Prahy 3 Petra Křečka se rovněž prokázala nákaza koronavirem. V reakci na to bylo otestováno dalších jeho dvanáct kolegů, u všech vyšel negativní výsledek. Čtyři z nich však půjdou do karantény. Na radnici tak platí zpřísněná hygienická pravidla a úřad je až do odvolání pravidelně dezinfikován.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto facebook.com/Adam Vojtěch

Štítky koronavirus, COVID-19, ministerstvo zdravotnictví, Jarmila Rážová, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, karanténa, Adam Vojtěch, Krajská hygienická stanice, Česká televize, Ladislav Dušek, Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR, Jana Maláčo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Eva Adamovská

Hlavně že Rážová komanduje lidi.... aby se chovali zodpovědně....že....Bůh ví, kde se s Duškem nakazili....ty swingers kluby měli zavřít už dávno.....

Sobota, 5. září 2020, 01:10Odpovědět

Kontrola na ministerstvu zdravotnictví odhalila další lidi covid-19 pozitivní  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.