Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Praze i podle hygieniků přesáhl počet případů koronaviru tisíc

V Praze bylo dnes večer 1045 případů nákazy koronavirem a 27 úmrtí lidí s nemocí covid-19, kterou nový typ koronaviru způsobuje. Za posledních 24 hodin bylo potvrzeno 99 nových případů. Čísla k dnešním 18:00 zveřejnila na svém webu pražská hygienická stanice. Podle údajů na webu ministerstva zdravotnictví je v hlavním městě víc než 1100 případů nemoci.

Čísla krajských hygienických stanic podle ministerstva zdravotnictví nezahrnují případy, které zjistí jiné laboratoře a hygienici je zatím neověřili. Úmrtí s nemocí covid-19 podle hygieniků v Praze za poslední den přibylo jedno. Všeobecná fakultní nemocnice v Praze dnes oznámila, že zde zemřela žena narozená v roce 1928, která se nakazila v domově pro seniory v pražské Michli. Bezprostřední příčinou úmrtí byly podle nemocnice srdeční potíže.

Mužů je mezi nakaženými v hlavním městě 554, žen 491, uvedli hygienici. Nejvíce případů je mezi lidmi ve věku 40 až 49 let, tvoří pětinu nemocných. Seniorů nad 70 let je mezi pacienty téměř 15 procent. Nakažených je nadále nejvíc v Praze 4, nejméně v první městské části.

Podle údajů ministerstva zdravotnictví bylo dnes večer v metropoli 1127 případů koronaviru. Pražané tak tvoří víc než čtvrtinu z celkového počtu v Česku. V hlavním městě je nákaza také nejrozšířenější, na 100.000 obyvatel zde připadá téměř 83 případů.

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky ČR, koronavirus, Praha, COVID-19, nemoc, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, hlavní město, Krajská hygienická stanice, Všeobecná fakultní nemocnice v Praze, Michle, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze i podle hygieniků přesáhl počet případů koronaviru tisíc  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.