Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Armáda postavila ve střešovické nemocnici kontejnery. Budou sloužit k vyšetřením

Armáda v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN) v Praze rozšířila venkovní zdravotní kapacity. V areálu postavila nové stany, které budou sloužit jako zázemí, a umístila několik zdravotnických kontejnerů. Ty by měly být používány například k CT vyšetření a k vyšetření lidí, kteří by mohli být nakaženi novým typem koronaviru. Řekli to mluvčí ÚVN Jitka Zinke a mluvčí generálního štábu Magdalena Dvořáková. Na stavbu upozornil Reflex.

Armáda podle Zinke v areálu staví část své polní nemocnice. „Teď ji instalujeme a připravujeme," poznamenala. Dvořáková řekla, že Agentura vojenského zdravotnictví poskytla ÚVN k využití kontejnery na CT vyšetření, kontejner s laboratoří a stany, které budou sloužit jako zázemí. „Předpokladem je, že tam budeme dělat CT vyšetření a vyšetření lidí, u kterých se dá předpokládat, že mohou mít nemoc COVID-19," řekla Zinke. Zařízení je podle ní nyní instalováno a zprovozňováno. Podrobný způsob využití je teprve stanovován, dodala. Další informace plánuje nemocnice zveřejnit v příštích dnech.

Armáda již v polovině března v ÚVN postavila vojenský stan, ve kterém jsou lidé testování na nákazu koronavirem. Za dva týdny zdravotnici v ÚVN otestovali přes 2000 osob.

Autoři | Foto uvn.cz

Štítky koronavirus, armáda, nemocnice, Praha, Ústřední vojenská nemocnice, kontejner, COVID-19, Magdalena Dvořáková, Reflex

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Armáda postavila ve střešovické nemocnici kontejnery. Budou sloužit k vyšetřením  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.