Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V domově v Praze-Chodově jsou dva senioři nakažení koronavirem

V domově v Praze-Chodově se nakazili koronavirem dva klienti. U dalších dvou panuje podezření na nákazu, test jednoho z nich byl negativní. Senioři byli převezeni do nemocnice. V domově začalo testování všech klientů i personálu a byla zpřísněna již zavedená bezpečnostní opatření. Novinářům to dnes sdělila pražská radní Milena Johnová (Praha Sobě). Z domova na Chodově pocházel pětadevadesátiletý muž, který se stal první ze sedmi obětí koronaviru v Česku. Počet nakažených v Česku se k dnešnímu ránu zvýšil na 1775 případů.

"Děláme maximum pro zajištění bezpečí všech klientů i personálu. Ve spolupráci s hygienickou stanicí fungují veškerá preventivní opatření a máme připravený krizový plán. Obratem jsme provedli plošné testování klientů i personálu a nyní čekáme na výsledky. O všem budu dál informovat a prosím o klid pro vedení domova, aby se mohlo věnovat zvládnutí aktuální situace," uvedla Johnová.

Vedení domova postupuje podle instrukcí hygieniků a zpřísnilo opatření zavedená ještě před prvním případem nákazy. Již dříve vedení domova zavedlo režim, kdy se klienti a zaměstnanci z jednotlivých pater objektů domova nepotkávali. Zrušeny byly veškeré společné aktivity včetně společného stravování.

Zařízení vypracovalo krizový plán včetně personálního zajištění. Od začátku tohoto týdne pak veškerou agendu mezi jednotlivými budovami vyřizuje personál zvenčí, který do žádné z nich nesmí vstoupit.

Nakaženo nemocí COVID-19 je rovněž 13 seniorů na oddělení následné péče Thomayerovy nemocnice v Praze. Pozitivní pacienti byli přestěhováni do jednotlivých pokojů a odděleni od ostatních pacientů. Jeden nakažený, pětasedmdesátiletý muž, ve středu zemřel. Minulý týden se tam nemoc prokázala u tří zdravotních sester.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky ČR, správa, koronavirus, senioři, Praha, domov, COVID-19, Česko, Milena Johnová, Praha sobě, Chodov, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V domově v Praze-Chodově jsou dva senioři nakažení koronavirem  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.