Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

SK Prosek se možná dočká nové haly

Největší sportovní klub Prahy 9 a Prahy 8 SK Prosek má šanci na rekonstrukci areálu a na novou sportovní halu. V úvahu připadá i venkovní sportoviště a fotbalové hřiště.

Zástupci SK Prosek, Městské části Praha 9 a Praha 18 a petičního výboru, který se vymezil proti zániku areálu jednali ve čtvrtek v čele s radním pro sport Vítem Šimralem (Piráti) možnostech rekonstrukce areálu a následného vystavění nové multifunkční haly. Klub sčítající přes 700 členů v rámci sedmi oddílů je tak zase o krok blíž k novému místu na cvičení. Areál, ve kterém SK Prosek operuje teď, je zastaralý, dosluhující a dlouhodobě neudržitelný. 

Podle mluvčího magistrátu hlavního města Prahy Víta Hofmana aktuální návrh počítá s tím, že klubem vlastněné pozemky a na nich umístěné sportoviště se oddělí a na jejich části se postaví nová multifunkční sportovní hala a venkovní sportoviště včetně fotbalového hřiště. 

„Tato nová sportoviště by zohledňovala všechny současné požadavky a zásadně by i rozšířila možnost celoročních halových sportů nejen pro sportovní oddíly, ale i s možností využití všemi obyvateli hlavního města Prahy,“ řekl Vít Šimral. Zastupitelstvo jednalo i o možném rozšíření občanské vybavenosti v lokalitě, kterým by byla částečně financována i výstavba diskutovaných sportovišť v hodnotě zhruba dvou seti milionů korun. Tyto sportovní stavby by nadále zůstaly ve vlastnictví SK Prosek.

Další konkrétní řešení by se měly odehrávat v příslušných magistrátních orgánech, které se zabývají uzemním plánováním. Poslední slovo bude mít v případě schvalování případných územních změn pražské zastupitelstvo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Volejbal SK Prosek

Štítky Sport, Prosek, nová hala, Praha, sportoviště, Česká pirátská strana, Pražský magistrát, Vít Hofman, Vít Šimral

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SK Prosek se možná dočká nové haly  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.