Počasí dnes15 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

V babyboxu na radnici Prahy 8 našli holčičku zabalenou v látce s kočkami. Dostala jméno Jiřinka

Zdravou holčičku dnes někdo ve čtyři hodiny odpoledne odložil do babyboxu na radnici Prahy 8 na Libeňském zámku. Zabalena byla do látky s kočkami. Zakladatel babyboxů Ludvík Hess ji pojmenoval Jiřinka.

Jiřinka je letošní páté dítě odložené do babyboxu. „Seděla jsem u počítače v kanceláři, když se rozezvonil alarm, který hlásí otevření vyhřívané schránky. Zkontrolovala jsem fotku schránky a už jsem běžela. Během okamžiku přijíždí záchranná služba s úžasnou posádkou,“ popsala na Facebooku situaci místostarostka Prahy 8 Vladimíra Ludková (ODS), která holčičku ve čtyři odpoledne vyzvedla.

Záchranáři pak dítě převezli do Fakultní nemocnice Bulovka. Ze zdravé, váží 3,5 kila a měří 49 centimetrů.

„Ve chvíli, kdy byla holčička v babyboxu nalezena, se o mne starala nejvlídnější a nejmilejší sestřička z MOJIP FN Královské Vinohrady Jiřina, a tak jméno pro holčičku bylo jasné. Zasvěcení také ví, že moje první děvče, s kterou jsem chodil právě na Gymnázium U Libeňského zámku, naproti kterému je babybox umístěn, byla také Jiřina. Tak do sebe zase jednou všechno hezky zapadlo,“ sdělil na webu babyboxů Ludvík Hess.

Celkově je holčička 265. dítětem, které v babyboxech od jejich založení před devatenácti lety našli. Děvčat to bylo 146, chlapců 119. V babyboxu na Libeňském zámku je to třetí dítě.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook Vladimíry Ludkové

Štítky babybox, dítě, holčička, radnice, Praha 8, Ludvík Hess, Jiřina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V babyboxu na radnici Prahy 8 našli holčičku zabalenou v látce s kočkami. Dostala jméno Jiřinka  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.