Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Strážníci za jediný den nasbírali v Praze 85 použitých injekčních stříkaček a jehel. Prošli přes čtyři stovky míst

'Pražští strážníci v pondělí při pravidelné akci nasbírali na 470 místech v metropoli 85 použitých injekčních stříkaček a jehel a dalšího infekčního materiálu zbylého po drogově závislých, podobně jako loni. Podobné celoměstské akce se konají každoročně, strážníci však jehly sbírají i při svých běžných pochůzkách.

Do letošní jednodenní akce Jehla se podle mluvčí zapojilo asi 60 strážníků a zkontrolovali 470 vytipovaných míst, kde se scházejí drogově závislí. Zaměřili se na dětská hřiště, odpočinkové zóny a další místa, o kterých strážníci vědí, že jsou problémová.

Hlídky jsou na sběr injekčních stříkaček a jehel vybaveny ochrannými pomůckami, jako jsou kleště, pinzety, rukavice a sběrné boxy. O likvidaci se následně postarala specializovaná firma, které městská policie tento materiál předává.

Městská policie zároveň připomněla, že by se veřejnost neměla ani v dobré víře do sběru infekčního materiálu pouštět sama. „Je zapotřebí myslet především na vlastní bezpečnost, proto doporučujeme v případě nálezu vždy kontaktovat tísňovou linku 156 nebo se obrátit přímo na strážníky v ulicích," uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Za loňský rok podle mluvčí městská policie předala ve sběrných boxech firmě k likvidaci 7383 jehel a stříkaček po narkomanech. Přímo při akci Jehla to loni bylo 83 kusů infekčního materiálu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Městská policie hlavního města

Štítky městská policie, drogy, stříkačky, jehly

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci za jediný den nasbírali v Praze 85 použitých injekčních stříkaček a jehel. Prošli přes čtyři stovky míst  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.