Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Plíseň, špína, sklad haraburdí. Stav baru u strahovských kolejí inspektory zaskočil

Na sociální síti Facebook má Bar 10 napsáno pajzl since 1993 a návštěva Státní zemědělské a potravinářské inspekce tento popis jen potvrdila. Objevili plíseň na stěnách i stropě, špinavé podlahy, chladicí a kuchyňské zařízení a v přípravně jídla udělaný sklad a kancelář.

Do podniku v areálu strahovských kolejí zavítali inspektoři ve středu 7. února. Bar 10 je podle popisu Facebooku studentský bar otevřený roku 1992 a nachází se v suterénu. „Pajzl since 1993“, píše se tam také. 

Tam, kde připravovali jídlo jako zapečené toasty a skladovali potraviny, objevili kontroloři velké plochy plísní a to i na stropě a na zdech. Z těch také odpadávala omítka. Že na úklid provozovatelé moc nedali, bylo vidět i na zaprášených a mastných podlahách. Pod nábytkem se kupil zapomenutý odpad a kolem se povalovaly různé předměty jako třeba ponožky nebo florbalová hokejka.

„Znečištění se týkalo také chladicích a kuchyňských zařízení, což vyplývá i z pořízené fotodokumentace. Dále zde docházelo k hromadění předmětů nesouvisejících s činností provozovny, což bránilo řádné sanitaci prostor,“ uvedla inspekce na webu. Vně i uvnitř ledničky se vrstvila špína, v kontaktních grilech zase zbytky jídla.

Přípravnu se skladem a kanceláří okamžitě nechali zavřít, zbytek podniku ale nechali v provozu.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Štítky Státní zemědělská a potravinářská inspekce, kontrola, bar, špína, plíseň, Strahov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Brožek

Takhle to v podobných "kolejních" putikách vypadá všude.. Diskotéky hnus, zahuleno, zapařeno, hlavně že jsme spokojený... jé zelný závitky, Vietnamec tam 40let neuklízel, co se přistěhoval, ale dáme si, je to klasika.. ale jedno se musí říct, lidem to nevadí, lidi chlastaj a fetujou a potřebujou se občas nažrat, tak to požerou a ráno vyserou.

Neděle, 11. února 2024, 22:30Odpovědět

Plíseň, špína, sklad haraburdí. Stav baru u strahovských kolejí inspektory zaskočil  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.