Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Billu v centru Prahy zamořil hmyz. Červi se prožrali moukou, cukrem i luštěninami

Kontrola Státní zemědělské a potravinářská inspekce v Bille hned u náměstí Republiky pro obchod vůbec nedopadla dobře. Inspektoři našli v několika úsecích hmyz, ať už dospělé exempláře, larvy nebo kukly. Chutnala jim hlavně mouka, cukr a luštěniny. Část obchodu na několik dní uzavřeli.

Do Billy na adrese V Celnici 1031/4 se inspektoři na úřední kontrolu vydali ve čtvrtek 14. prosince. „Naši inspektoři na místě zjistili, že některé úseky prodejní plochy jsou silně kontaminovány hmyzími škůdci včetně uhynulých jedinců, červů a kukel,“ popsali inspektoři na svém profilu Potraviny na pranýři.

Uhynulý létající hmyz ležel na policích, přímo v mouce, cukru a luštěninách zase řádili červi. K tomu v těchto úsecích našli i kukly a pavučinky, hlavně na špatně přístupných místech. 

„S ohledem na nepřijatelné hygienické podmínky jsme kontrolované osobě uložili částečný zákaz vztahující se na užívání regálových ploch v úsecích prodeje luštěnin, mouky a cukru,“ informovali inspektoři. Provoz byl v těchto částech obchodu opět obnoven v pondělí 18. prosince. 


 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Česká zemědělská a potravinářská inspekce

Štítky Česká zemědělská a potravinářská inspekce, hmyz, Billa, obchod, kontrola

Billu v centru Prahy zamořil hmyz. Červi se prožrali moukou, cukrem i luštěninami  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.