Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pražané se mohou hygieniků ptát na koronavirus. Začaly fungovat dvě speciální linky

Pro Pražany jsou zřízeny nové linky ke korona viru. O víkendu je spustila hygienická stanice. Jsou určeny především pro občany hlavního města, kteří se vracejí ze zimních prázdninových pobytů v rizikových lokalitách Itálie.

Česká republika má první tři potvrzené případy nákazy způsobené novým typem koronaviru. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) dnes novinářům řekl, že dva lidé s pozitivními testy jsou v pražské Nemocnici Na Bulovce, třetí je v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem. V Praze i Ústí leží muži české národnosti, druhý případ v hlavním městě se týká americké studentky. Všichni do ČR v poslední době přicestovali z Itálie.

Linka 773 782 856 byla zprovozněna v sobotu a odborní zaměstnanci hygienické stanice vyřídili na 500 hovorů. Podle hygieniků přibližně osmdesát procent hovorů tvořily dotazy Pražanů vracejících se z jarních pobytů v lyžařských oblastech Itálie.

Vzhledem k mimořádnému zájmu občanů Hygienická stanice hlavního města Prahy dnes zprovoznila druhou informačně-poradenskou linku k problematice koronaviru 773 782 850 a prodloužila každodenní provoz obou linek, takže jsou Pražanům k dispozici od 9:00 do 20:00 hodin.

Česká republika má první tři potvrzené případy nákazy způsobené novým typem koronaviru. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) dnes novinářům řekl, že dva lidé s pozitivními testy jsou v pražské Nemocnici Na Bulovce, třetí je v Masarykově...

Koronavirem, který se od prosince šíří z Číny, se ve světě dosud infikovalo přes 87 500 lidí a vyžádal si bezmála tři tisíce obětí. Drtivá většina případů se týká pevninské Číny, v Evropě je nejvíc zasažena Itálie. O nových případech informovaly dnes i okolní země. V Německu se počet infikovaných oproti sobotě takřka zdvojnásobil na 117 případů. Rakousko ohlásilo čtyři nově nakažené a celkově 14 případů.

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Na Bulovce

Štítky Praha, koronavirus, hygiena, COVID-19, Itálie, Česko, Krajská hygienická stanice, Adam Vojtěch, ANO 2011, Nemocnice Na Bulovce, Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., Čína

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražané se mohou hygieniků ptát na koronavirus. Začaly fungovat dvě speciální linky  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.