Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Pražští hygienici prošli v srpnu přes dvě stě podniků, rozdali pokuty za čtvrt milionu

Kontroloři Hygienické stanice hlavního města v srpnu navštívili přes dvě stovky stravovacích zařízení a ve skoro padesáti případech udělili finanční pokutu. Mezi nejhorší nálezy v kuchyních patřilo mastné okno bez sítě proti hmyzu, pánve s připálenými zbytky a nedopalky pod pracovní plochou.

Hygienici každý den během srpna provedli hned několik kontrol, jednalo se o pražské restaurace, stánky, bufety či zaměstnanecké jídelny, například ta televize Nova. Celkem jich bylo 224, o 83 víc než minulý rok ve stejném měsíci. 

V některých zařízení našli takové prohřešky proti správné hygieně, že vypsali 48 finančních pokut za 255 tisíc. To je o 76 tisíc víc než loni.

Na třináct míst je poslali sami zákazníci, kterým se nezdála buď provozní hygiena nebo stavebně technický stav místa. Lidé také mohou hlásit zdravotní problémy po konzumaci v provozovně, těch bylo 27. V jedenácti z nich se podezření ukázalo jako oprávněné.

Pět nedostatků zkušené hygieniky zaskočilo. „Poprvé šlo o špinavé, mastné, otevřené okno v kuchyni bez sítí proti hmyzu. Podruhé o špinavou podlahu v kuchyni s mastnými drobky z potravin. Znečištěný gril a pánve s připálenými zbytky potravin představuje třetí srpnový odstrašující příklad,“ vyjmenovali hygienici na svém webu. 

Další byl mrazák s drobky a kapkami potravin, poslední a asi nejhorší, znečištěný prostor pod pracovní plochou, kam naházeli odpadky a nedopalky.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hygienická stanice hlavního města

Štítky Hygienická stanice hlavního města, kontrola, pokuty, zdraví, potraviny, jídlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražští hygienici prošli v srpnu přes dvě stě podniků, rozdali pokuty za čtvrt milionu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.