Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

U ženy hospitalizované v Nemocnici Na Bulovce se koronavirus nepotvrdil

, aktualizováno 27. ledna 2020, 16:02

U ženy z Brazílie, která je hospitalizovaná v pražské Nemocnici Na Bulovce, se koronavirus nepotvrdil. Novinářům to dnes řekla Kristýna Herrmannová z Kliniky parazitárních a tropických nemocí Nemocnice Na Bulovce. Žena je umístěná na běžném oddělení izolace, nikoliv v bioboxu pro vysoce nakažlivé choroby. Pacient, který byl v nemocnici už v pátek, má výsledky negativní.

Nemocná žena pochází z Brazílie a cestovala po jihovýchodní Asii. "O tom, jestli žena zůstane v karanténě u nás v nemocnici nebo se to vyřeší jinak, musí rozhodnout krajský epidemiolog," uvedla Kristýna Herrmannová z Kliniky infekčních, parazitárních a tropických nemocí Nemocnice Na Bulovce. Pokud by se koronavirus potvrdil, zůstala by žena na infekční klinice Nemocnice Na Bulovce v pokoji na izolaci. "Zatím nepovažujeme koronavirus za vysoce nebezpečnou nákazu, proto nebude nutné ji přesunout do bioboxu," dodala.

Nemocnice Na Bulovce je připravena na případné pacienty nakažené koronavirem. Pro osoby nakažené tímto virem má připraveny dva pokoje. V případě, že by se objevil větší počet nakažených, nemocnice je schopna kapacitu izolovaných pokojů navýšit.

Bulovka je připravena na pacienty s koronavirem. Pro izolaci jsou připraveny dva pokoje

Nemocnice Na Bulovce je připravena na případné pacienty nakažené koronavirem. Pro osoby nakažené tímto virem má připraveny dva pokoje. V případě, že by se objevil větší počet nakažených, nemocnice je schopna kapacitu izolovaných pokojů navýšit.

"Potenciální pacienti s potvrzenou nákazou koronaviru podléhají respiračnímu izolačnímu režimu. Byli by umístěni na samostatné pokoje, kam by měl přístup pouze ošetřující personál vybavený ochrannými pomůckami - plášť, rukavice, respirační rouška, čepice a brýle," uvedla Hermannová.

Koronavirus neboli vir s názvem 2019-nCoV je souhrnné označení pro čtyři rody virů, které způsobují onemocnění u zvířat a lidí s různým stupněm závažnosti. Název je odvozen od charakteristického uspořádání povrchových struktur lipidového obalu virů ve tvaru sluneční korony. Může způsobit běžné obtíže, jako je nachlazení, kašel, dýchací obtíže, teploty. Ale také smrtící choroby, jako je dýchací onemocnění zvané těžký akutní respirační syndrom či infekci MERS.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, Čína, zdraví, Bulovka, Nemocnice Na Bulovce, COVID-19, nemoc, nemocnice, Brazílie, Jihovýchodní Asie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U ženy hospitalizované v Nemocnici Na Bulovce se koronavirus nepotvrdil  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.