Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bulovka je připravena na pacienty s koronavirem. Pro izolaci jsou připraveny dva pokoje

Nemocnice Na Bulovce je připravena na případné pacienty nakažené koronavirem. Pro osoby nakažené tímto virem má připraveny dva pokoje. V případě, že by se objevil větší počet nakažených, nemocnice je schopna kapacitu izolovaných pokojů navýšit.

"Potenciální pacienti s potvrzenou nákazou koronaviru podléhají respiračnímu izolačnímu režimu. Byli by umístěni na samostatné pokoje, kam by měl přístup pouze ošetřující personál vybavený ochrannými pomůckami - plášť, rukavice, respirační rouška, čepice a brýle," uvedla Kristýna Herrmannová z Kliniky infekčních, parazitárních a tropických nemocí Nemocnice Na Bulovce.

Koronavirus neboli vir s názvem 2019-nCoV je souhrnné označení pro čtyři rody virů, které způsobují onemocnění u zvířat a lidí s různým stupněm závažnosti. Název je odvozen od charakteristického uspořádání povrchových struktur lipidového obalu virů ve tvaru sluneční korony. Může způsobit běžné obtíže, jako je nachlazení, kašel, dýchací obtíže, teploty. Ale také smrtící choroby, jako je dýchací onemocnění zvané těžký akutní respirační syndrom či infekci MERS.

Koronavirus se přenáší z člověka na člověka po úzkém kontaktu, který trvá delší dobu. Jedná se o kapénkovou infekci, která je přenášena vzduchem. Zasahuje nejčastěji sliznice horních a dolních dýchacích cest. Mezi ohrožené skupiny patří zejména senioři, dětské skupiny, chronicky nemocní či osoby s oslabenou imunitou.

Potenciál rozšíření do Evropy se považuje za pravděpodobný, úroveň je střední. Vysokou úroveň mají země jako Thajsko, které mají intenzivní styk s Wu-chanem, kde je ohnisko nákazy. Kvůli nákaze novým koronavirem již v Číně zemřelo 80 lidí, potvrzených případů nakažených je podle posledních údajů 2744. 

Foto pixabay.com

Štítky ČR, Čína, zdraví, Bulovka, COVID-19, Nemocnice Na Bulovce, pacient, virus, Evropa, Thajsko, Wu-chan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bulovka je připravena na pacienty s koronavirem. Pro izolaci jsou připraveny dva pokoje  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.