Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

I sloni mají své dny. Ti z pražské zoo jej dnes oslaví programem pro návštěvníky

Světový den slonů oslaví v sobotu Zoo Praha bohatým programem. Kromě prohlídek chovatelského zázemí, jejichž kapacita je momentálně již plná, se mohou návštěvníci těšit na komentovaná setkání, koupání slonů a další bohatý program. Den slonů pořádá Zoo Praha pravidelně, v minulých letech byla tématy sloní rodina a historie chovu slonů v Praze, letos se program bude točit především kolem role slona v ekosystému. Byť oficiální Světový den slonů připadl na pátek 12. srpna, trojská zoo pořádá den pro své slony v sobotu 13. srpna.

Zoo připravila pro zájemce i pitvu sloního trusu

Program začíná v 10 hodin, od té doby až do 16 hodin se bude konat každou hodinu komentované setkání u slonů. V 11 hodin proběhne koupání sloních samců a ve 14 hodin bude stádu slonic předán enrichmentový prvek, tedy hračka, která slony zabaví a zároveň prověří jejich soustředění a zvídavost. Kromě komentovaného programu připravila zoo i doporovodný program v Údolí slonů. Zapojit se mohou děti i dospělí, kteří se chtějí vzdělat v rozeznávání sloních druhů, důležitosti těchto velkých tvorů pro ekosystém nebo pokud si budou chtít zahrát kooperativní hru, která ukáže, jak spolu sloni komunikují pomocí doteků. 

Přímo pro děti pak bude kreativní stanoviště, kde si ti nejmenší mohou vyrobit slona na památku. Až do šesti pak bude připraven i doporovodný program v Papírně, kde si návštěvníci budou moci vyrobit papír ze sloního trusu. Zájemci se pak budou moci sloním exkrementům pověnovat i do hloubky při nachystané pitvě.

Polovina slonů, které mohou návštěvníci v Zoo Praha vidět, se zde i narodila

Zoo Praha je na svůj chov slonů náležitě hrdá. V aktuálním stádě jsou hned čtyři sloni, kteří se narodili přímo v trojské zoo. V roce 2016 přivedly na svět samice Janita a Tamara sloní samečky Maxe a Rudiho, v roce 2020 ty samé samice porodily dvě samičky, Amalee a Lakunu.

Vstupné do zoo pro dospělého stojí 250 korun, rodinná vstupenka (2+4) vyjde na 800 korun, děti do 15 let zaplatí 200 korun a děti do 3 let mají vstup zdarma. Na program není třeba se registrovat. Výjimku tvoří jen prohlídky chovatelského zázemí, které jsou ale kapacitně omezené a momentálně již plně zamluvené.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

Štítky sloni, ZOO Praha, příroda, Praha, koupání, rodina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I sloni mají své dny. Ti z pražské zoo jej dnes oslaví programem pro návštěvníky  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.