Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Nová okna či hřiště. Některé školy v Praze 2 přivítají žáky v novém kabátě

Nová okna, opravená kotelna nebo elektroinstalace. Některé školy v Praze 2 přivítají žáky v září také otevřením nových hřišť. Vylepšeno bude také IT vybavení některých škol. Radnice má naplánováno investovat celkem do oprav škol 168,4 milionu korun. Uvedla to mluvčí radnice Andrea Zoulová. Podle svých webových stránek zřizuje Dvojka zhruba dvě desítky mateřských a základních škol.

Na provoz škol i školek je na Dvojce vyčleněno téměř 169 milionů korun

Do oblasti školství investujeme každoročně nemalé finanční prostředky. Stejně tomu je i letos. Na provoz, údržbu a opravy našich základních škol, mateřských škol je vyčleněno celkem 168,4 milionu korun. K plánovaným rekonstrukcím a opravám dochází již tradičně během letních prázdnin. Většina stavebních akcí by tak měla být dokončena do začátku nového školního roku,“ uvedla starostka Jana Černochová (ODS).

Okna bude mít vyměněna základní škola v Londýnské ulici nebo mateřská škola Slovenská, respektive její pobočka v Koperníkově. V základní a mateřské škole Na Smetance radnice rekonstruuje plynovou kotelnu a v MŠ Čtyřlístek v Londýnské byla kompletně opravena elektroinstalace. Nové školní hřiště budou v následujícím školním roce využívat žáci prvního stupně ZŠ Vratislavova a děti z MŠ Šumavská.

Kromě samotných oprav vloží Praha 2 letos peníze také do vybavení. „Letos jsme konkrétně podpořili projekt Dvojka digitální, v rámci kterého jsme zajistili školám novou výpočetní techniku a vylepšili IT infrastrukturu,“ sdělila starostka. Na to radnice vyčlenila sedm milionů korun. Školy tak získaly nové počítačové vybavení jako jsou notebooky, interaktivní tabule nebo software. V ZŠ Sázavská byla instalována bezdrátová technologie a děti ze Štěpánské zasednou v úplně nové počítačové učebně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Základní škola Londýnská

Štítky ČR, správa, školy, Praha, okno, oprava, základní škola, Jana Černochová, ODS, MŠ Čtyřlístek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová okna či hřiště. Některé školy v Praze 2 přivítají žáky v novém kabátě  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.