Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Části pražských školáků začaly jarní prázdniny. Volno si užijí pouze omezeně

Dnes začal čtvrtý turnus jarních prázdnin. Tento týden se volna od výuky dočkali poprvé školáci z části Prahy. Druhá část pražských školáků si prázdniny užije v příštím týdnu. Volna si školáci ale mohou užívat jen omezeně, v platnosti totiž zůstávají protikoronavirová opatření.

Volno si užijí děti z části Prahy

V pondělí 22. února začaly jarní prázdniny pro Prahu 1 až Prahu 5. Toto rozdělení zahrnuje následující městské části: Praha 1, Praha 2, Praha 3, Praha 4, Praha 5, Praha 11, Praha 12, Praha 13, Praha 16, Praha-Kunratice, Praha-Libuš, Praha-Lipence, Praha-Lochkov, Praha-Řeporyje, Praha-Slivenec, Praha-Šeberov, Praha-Újezd, Praha-Velká Chuchle, Praha-Zbraslav, Praha-Zličín.

V předchozích letech mnohé rodiny s dětmi trávily jarní prázdniny na horách. Lyžařská střediska v Česku ale kvůli epidemii nemoci covid-19 nefungují a cestování do zahraničí je komplikované, s řadou omezení. Příznivci zimních sportů tak zatím mohou na tuzemských horách využívat jen běžky, skialpy, případně boby a saně.

Hrozba drakonickými opatřeními proti covidu

Rozvolnění vláda vzhledem k sílící epidemii, k naplněnosti nemocnic a přetížení personálu v nejbližší době nechystá. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) v neděli řekl, že pokud nemocnice budou muset zastavit veškerou jinou než intenzivní péči, musela by se přijmout drakonická opatření proti covidu.

Kromě části Prahy si jarní prázdniny užijí i školáci z Tachovska, kde v posledním týdnu přibylo v přepočtu na 100 tisíc obyvatel nejvíc nákaz koronaviru. Od školy si odpočinou i děti z okresů Blansko, Brno-město, Brno-venkov, Břeclav, Hodonín, Vyškov, Znojmo, Domažlice, Louny a Karviná.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky školy, prázdniny, jarní, Praha, jarní prázdniny, COVID-19, Česko, Jan Blatný, ANO 2011, Řeporyje, Velká Chuchle

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Části pražských školáků začaly jarní prázdniny. Volno si užijí pouze omezeně  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.