Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Budou mít děti prodloužené vánoční prázdniny? Podle Babiše by žáci mohli jít do školy naposledy 18. prosince

Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) by děti měly jít před Vánocemi naposledy do školy v pátek 18. prosince. Babiš také předpokládá, že ačkoliv vláda zřejmě dnes některá opatření proti koronaviru zpřísní, obchody by měly zůstat otevřené, a to i o zlaté neděli. Premiér bude požadovat také úpravu nařízení o zákazu prodeje s sebou všech nápojů připravených v provozovně.

Prodloužené vánoční prázdniny?

Dříve se počítalo s tím, že škola skončí 22. prosince a žáci se do škol vrátí 4. ledna. Jestli půjdou do školy, nebo zůstanou na distanční výuce, rozhodne dnes vláda. Ta dnes bude řešit také zpřísnění opatření.

Důvodem prodloužení vánočních prázdnin jsou rizika při růstu počtu nakažených. Druhý stupeň ZŠ i žáci na středních školách se střídají ve škole a v distanční výuce. Takže stejně statisíce žáků budou již těsně před Štědrým dnem doma.

Ředitelé již vyčerpali ředitelské volno

Někteří ředitelé škol již také od září vyčerpali část ředitelského volna v délce pěti dnů, které mohou udělit v průběhu školního roku. V tomto případě by tedy centrálně musel rozhodnout ministr Plaga. V podobné situaci byly školy již před státními svátky 28. října a 17. listopadu, kdy se prodloužením volna omezily kontakty ve školách.

Koronavirus v Česku opět sílí. O víkendu stouplo rizikové skóre na 71 bodů. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) již v pátek na tiskové konferenci řekl, že navrhne vládě, aby se Česko vrátilo do čtvrtého stupně systému PES. Podle jeho vyjádření by však obchody měly i nadále zůstat otevřeny. Pokud se tak stane, měly by podle Babiše zůstat otevřené i o zlaté neděli.

Blatný: V pondělí vládě navrhnu přechod do čtvrtého stupně systému PES

Ministerstvo zdravotnictví podle slov ministra Jana Blatného (za ANO) vládě navrhne opět přechod do čtvrtého stupně protiepidemického systému PES. Opatření se tak zase zřejmě zpřísní. Pravděpodobně to bude od druhé poloviny nebo konce příštího...

Ohodnoť článek

Foto Respilon

Štítky koronavirus, školství, prázdniny, žáci, děti, Andrej Babiš, vláda, ANO 2011, Vánoce, Česko, Štědrý den, Jan Blatný, Robert Plaga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budou mít děti prodloužené vánoční prázdniny? Podle Babiše by žáci mohli jít do školy naposledy 18. prosince  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.